Ataşehir’e “Modern Şehircilik Ödülü”

World Consumer Academy tarafından dağıtılan Uluslararası Modern Şehircilik Ödülü, Ataşehir Belediyesi'ne verildi.

World Consumer Academy’nin Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlediği Uluslararası Gıda Kalite Zirvesi’nde müzik, edebiyat, oyunculuk ve şehircilik alanlarında ödüller dağıtıldı. Siyaset, sanat ve iş dünyasının önemli isimlerinin bir araya geldiği törende televizyonun sevilen dizileri Arka Sokaklar, Alemin Kralı, Hayat Devam Ediyor’a ödül verildi.

“Güvenilir gıda en büyük sorun”
Sunuculuğunu Özlem Yıldız ve ünlü komedi oyuncusu Metin Yıldız yaptığı törenin açılışında konuşan Tüketici Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Ustaoğlu, yurt içi ve yurt dışında üniversitelerin, bürokratların geceli gündüzlü güvenilir gıda sorunlarını gündeme getirdiği ve çözüm aradığını ifade etti. Ustaoğlu, bunu, günümüz dünyasının en büyük sorunu olarak nitelendirdi. Türkiye’de kamuoyu baskısı ve AB uyum sürecinde güvenilir gıda sorunun sürekli olarak gündemde tutulduğunu dile getiren Ustaoğlu, “Bir tarım ülkesi olan ülkemiz hem gıda hem de üretim verimliliği açısından önemli bir noktadadır. İş dünyasının maliyetleri aşağı çekmek adına kaliteden taviz vermesi, hatta yanıltıcı bilgiler vererek tüketicinin aldatılması sadece ülkemizde değil, tüm insanlığın ortak derdidir” diye konuştu.

Modern Şehircilik Ödülü Ataşehir’e
Ustaoğlu’nun konuşmasının ardından ödül dağıtımına geçildi. Uluslararası Modern Şehircilik Ödülü, Ataşehir Belediyesi’ne verildi. Zirveye katılamayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi yerine Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman, ödülü Ustaoğlu’nun elinden aldı. Kendilerini böyle bir ödüle layık gördükleri için teşekkürlerini sunan Hışman, İstanbul’un yeni ve gelişen bir ilçesi olduklarını vurguladı. 3,5 yıllık belediyecilik yaşamlarında en küçük bir yeşil alanı dahi imara açmayarak bölgedeki yeşil alanları çoğalttıklarını kaydeden Hışman, “3,5 yıllık dönemde yaklaşık 600 bin metrekare yeşil alan yaratarak belediyecilikte yeni bir kent ve yerel yönetim anlayışı geliştirdiğimizi düşünüyorum. Sayın Belediye Başkanımız Battal İlgezdi ve ekibinin içerisinde bulunmaktan gurur duyuyorum” şeklinde konuştu.

Uluslararası Gıda Kalite Zirvesi’nde Ahmet Selçuk İlkan’a, Arka Sokaklar Dizisi’nin Rıza Baba’sı Zafer Ergin’e Yaşam Boyu Onur Ödülü verildi. Arka Sokaklar, Alemin Kralı ve Mahsun Kırmızıgül’ün yazıp yönettiği Hayat Devam Ediyor dizileri de ödüllendirildi. Maldivler ve Senegal Başkonsolosu Nihat Boytüzün de ödüle layık görüldü. Ayrıca Yavuz Seçkin, Tuğba Özerk, Ömür Gedik de ödül aldı.

Etiketler

Bir yanıt yazın