Ata’nın mirası Erdoğan’a çiftlik oluyor

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Tayyip Erdoğan'ın, son dönemlerde üzerinde büyük oyunlar oynanan Ankara Atatürk Orman Çiftliği'ne kendisi için konut yaptıracağını duyurdu

Mimarlar Odası Ankara Şubesi düzenlediği basın toplantısında Atatürk Orman Çiftliği’nde Tayyip Erdoğan için konut planlandığını açıkladı. Toplantıda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le yapılan görüşme, Atatürk Orman Çiftliği ve ODTÜ’den geçirilmesi planlanan yolla ilgili bilgiler verildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le yapılan görüşmede Ankara’nın göbeğindeki Saraçoğlu mahallesinin ele alındığını kaydeden Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan, Gül’den mahalle için yapılacak düzenlemede katılımcı bir süreç izlenmesini istediklerini vurguladı.

‘Büyük ihanet’

Mimarlar Odası Genel Sekreteri Tezcan Karakuş Candan, AOÇ’nin geldiği son durumla ilgili bilgiler verdi. AOÇ’nin durumunun içler acısı olduğunu kaydeden Candan şunları söyledi:

“AOÇ halka kapatılacak demiştik. Bunlar yavaş yavaş gerçekleşiyor. 30 Ağustos’ta Çifte bayram’ diyerek yol açılışı yaptılar. Son aşamada Devlet Mezarlığı tören alanı girişinin de kapatılmak istendiğini öğrendik. Buradaki tarihi çekirdek alanının SİT derecesi kaldırılmak isteniyor. Çünkü Erdoğan oraya ‘Saltanat sarayı’ yapıyor. Yine Marmara Oteli yıkıldıktan sonra Erdoğan’ın kendisine konut yapacağı yönünde duyumlar var. Böyle bir proje Koruma Kurulu’na gitmiş. AOÇ, Erdoğan’ın çiftliği haline geliyor. Bu durum Türkiye’ye yapılmış en büyük ihanettir. AOÇ, Erdoğan’a ait bir çiftlik olamaz.

Candan, Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nde bulunan dinleme cihazı ile ilgili olarak da bilgi verdi. Candan, “Savcıyla görüşmemizde emniyetten arkadaşların ifadeye çağrıldıklarını ancak gitmediklerini öğrendik. Bu durum da böcek konusunun emniyet tarafından yapıldığı şüphemizi arttırdı” ifadelerini kullandı.

Etiketler

Bir yanıt yazın