Atakule Yeni Yüzüyle Karşınızda!

Ankara'nın sembollerinden biri olan Atakule uzunca bir süre yenileme aşamasındaydı. Kule için hazırlanan yeni proje bugün basın toplantısıyla tanıtıldı.

Türkiye’nin ikinci Ankara’nın ise ilk AVM’si olan Atakule’nin uzunca süredir devam eden yenileme projesi ortaya çıktı. Kulenin muhafaza edilip çevresindeki çarşı alanının yıkılmasıyla yeni bir AVM elde edilmesi projesi A Tasarım Mimarlık tarafından hazırlandı. Projenin son hali bugün yapılan bir basın toplantısıyla tanıtıldı.

Projenin mimarı A Tasarım Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Öztürk, Atakule’nin yeniden bir kentsel çekim alanı oluşturacağını belirterek projenin bir sosyal buluşma mekanı görevi görmesini istediklerini belirtiyor. 

Atakule GYO tarafından geliştirilen projenin detayları ise şöyle;

Botanik Parkı’nın doğası korunarak tasarlanan Atakule dört alışveriş katına ek olarak bir sinema ve eğlence katı olarak planlandı. Kule ve Kule’nin üzerinde yer alan döner platform yapısı korunarak alışveriş merkezi kısmında çağdaş ihtiyaçlar doğrultusunda yapılan düzenlemeleri içeren proje, Cinnah ve Çankaya Caddesi yönündeki kiralanabilir alanları hem yapı içinden hem yapı dışından kullanılabilecek şekilde düzenlenmiştir. Atakule içerisinde yer alan mağazaların botanik parkına bakan kısımları tamamen camdan olup, yapının dışarı ile olan bağlantıları geliştirilecek şekilde, doğa ile iç içe, cadde mağazaları ile bağlantıları göz önüne alınarak projelendirildi. Kule’de bulunan çok işlevli etkinlik salonu ulusal ve uluslararası kültürel etkinliklerin düzenlenmesi için yeniden yapılandırıldı. Botanik Parkı ekseninde tasarlanan yeni merkezi atrium ile dolaşım alanları çözülüyor ve yapının içerisinden yükselen kule atriyumun bir parçası olarak kullanılıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın