Aşılama Yoluyla Kentsel Gıda Ormanları

Guerrilla Grafters, meyve ağaçlarının dallarını sıradan süs ağaçlarına yapıştırarak halka açık meyve ağaçları meydana getiriyor.

Guerrilla Grafters, sokakları herkes için daha iyi bir yer haline getirmek isteyen bir kolektif oluşum. Kolektif, meyve ağaçlarının dallarını sokaklardaki ağaçlara yapıştırarak, kentlilerin gıdaya ücretsiz erişim olanağını sağlıyor. Kentsel alanda bulunan mevcut bir ağaca küçük bir dal ekleme süreci vandalizm olarak kabul edilse de bu durum Guerrilla Grafters’ı durdurmuyor. Kolektif, amacının kenti gıda ormanlarına dönüştürmek ve “kapitalist uygarlığı tek bir dalla çözmek” olduğunu söylüyor. Sürecin ağaçlara zarar vermeyeceğine ve insanların ortak alan ve meyvelerle yeniden bağlantı kurmasını umduğuna inanıyorlar.

Aşılanan her ağaç, kendisiyle ilgilenen ve gerekli tüm bakımından sorumlu bir kişiye sahip. Guerrilla Grafters, güvenli ve özgür bir şekilde hasat edilebilecek lezzetli ve besleyici meyvelerin yetişebilmesini sağlamak konusunda tüm sorumluluğu üstleniyor.

Guerrilla Grafters oluşumuna herkes sıcak bakmıyor. Kentteki ağaçlarda meyve yetiştirilmemesinin çeşiti sebepleri var. Kentteki yetkililer, meyve veren ağaçların böceklendiğini, karmaşa yarattığını düşünüyor ve bu yüzden ağaçların meyvesiz ve sağlıklı kalmasına özellikle dikkat ediliyor. Yine de bu durum bu hareketin dünyaya yayılmasını durduramıyor, özellikle Asya ve Güney Amerika’da destekçileri giderek artıyor.


Etiketler

Bir yanıt yazın