Asia Young Designer Awards (AYDA) 2021 Soru-Cevapları

Nippon Paint tarafından 13 yıldır düzenlenen Asia Young Designer Awards (AYDA), bu sene Türkiye’nin de katılımıyla toplam 16 ülkede eş zamanlı olarak yapılıyor. “Mimarlık” ve “İç Mimarlık” olmak üzere iki ayrı kategoride ve iki aşamalı (Ulusal ve Uluslararası) olarak düzenlenen yarışmanın bu seneki teması “Empati İçin Tasarla” şeklinde belirlendi. AYDA 2021 dahilinde, her iki kategorinin ulusal kazananı, daha sonra diğer ülkelerin ödüllü katılımcıları ile de yarışarak, “Asia Young Designer of the Year” unvanını kazanma ve Harvard University Graduate School of Design’da eğitim alma şansı yakalıyor.

“Mimarlık” ve “İç Mimarlık” olmak üzere iki ayrı kategoride ve iki aşamalı (Ulusal ve Uluslararası) olarak düzenlenen yarışmanın bu seneki teması “Empati İçin Tasarla!” şeklinde belirlendi. Son kullanıcının ihtiyaçlarına öncelik veren ve bunu tasarımın merkezine yerleştiren tema, hem insan hem de çevreye dair empatiyi güçlendiren fikirlere odaklanıyor.

AYDA 2021 dahilinde, her iki kategorinin ulusal kazananı, daha sonra diğer ülkelerin ödüllü katılımcıları ile de yarışarak, “Asia Young Designer of the Year” unvanını kazanma ve Harvard University Graduate School of Design’da, 10.000 USD değerinde 6 haftalık Design Discovery Programme’a katılma fırsatını da yakalayacak.

AYDA 2021 yalnızca, Türkiye’deki üniversitelerde öğrenim gören, 2. sınıf ve üzeri iç mimarlık bölümü öğrencileri ile 3. sınıf ve üzeri mimarlık bölümü öğrencilerine, yüksek lisans eğitimine devam edenlere açık.

Yarışma için herhangi bir alan/arsa verilmiyor, işlev ya da metrekare sınırı bulunmuyor. Bu sayede, öğrenciler dilerse yarışmaya, halihazırda kayıtlı oldukları proje stüdyosunun yürütücülerine danışarak, o dönemki veya eski bir projeleri ile katılabiliyor. Bunun haricinde, yarışmacıların okul için ürettikleri dönem projesinden bağımsız bir proje ile katılım sağlaması da mümkün. Ancak her iki durumda da gönderilen projelerin AYDA 2021 temasına ve başvuru kriterlerine uygun olacak şekilde düzenlenmiş olması gerekiyor. Yarışma koşullarına uyan başvurularınızı 21 Mayıs Cuma, saat 23:59’a kadar yapabilirsiniz.

Yarışma hakkında detaylı bilgiyi burada, soru-cevapları burada bulabilirsiniz. aydayarisma@arkitera.com email adresi üzerinden bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın