Asgari Ücret 2.800 TL Oldu

TMMOB ile SGK arasında imzalanan protokole göre bazı mesleklerde asgari ücret 2.800 lira olarak belirlendi.

TMMOB ile SGK arasında 31 Temmuz 2012’de imzalanan ve 2013’te uygulanan asgari ücreti belirleyen protokol, 2014 yılı için revize edildi.

TMMOB her yıl mühendislik, mimarlık ve şehir planlama alanlarında meslek icra eden disiplinlere ilişkin asgari ücret seviyesine yeniden tespit ederek SGK’ya bildirdi. Buna göre, mühendis, mimar ve şehir plancıları için bu yıl brüt 2.700 lira olarak belirlenen asgari ücret, 2.800 liraya çıkarıldı.Protokol doğrultusunda SGK’ya bildirilen mühendis, mimar ve şehir plancıları belirlenen bu asgari ücretin altında çalıştırılamıyor. Asgari ücret uygulamasıyla, düşük ücretle çalışmanın ve eksik SGK bildirimlerinin önlenmesi amaçlanıyor Odalar 2.800 liranın altında yatan prim tespitlerini SGK’ya iletiyor ve gereğinin yapılmasını talep ediyor. Eksik bildirimlerin muhatabı olan iş yerlerine uyarı yazısı gönderilip süreç takip ediliyor.

Etiketler

1 Yorum

  • omer-yilmaz says:

    Mimarlık ofislerinin büyük çoğunluğu hala bu fiyatın yarısı kadar gösteriyor maaşları.

    Odaların maaşları açıklaması güzel. Peki mimarlık ofisleri neden maaşları tam göstermiyor diye bir araştırma var mı? Yok. Mimarlara bu konuda bir eğitim var mı? Yok.

    Uzatmayayım, söylenecek çok söz var bu konuda.

Bir yanıt yazın