Arturo Sanz ve Fran López’den Doğayı Evin İçine Alan Bir Proje

Casa Rambla, Arturo Sanz ve Fran López tarafından, Valensiya şehrinin Benimaclet semtindeki bir aile için tasarlanmış.

Tek ailelik konut projesinin en dikkat çeken noktası, iç mekanın merkezindeki üst katlara kadar ulaşan bitki alanı olmuş.  Aynı zamanda binanın arka tarafındaki  peyzajlı bir veranda iç mekanı sararak bitkilerin alan üzerindeki etkisini güçlendirmiş.

Artura Sanz ve Fran López tarafından tasarlanan ev özel alanlar ve ortak alanların ayrılacağı şekilde iki farklı yükseklikte çözülmüş. Katlar, ilk sahanlık daha yüksek ve ikincisi birkaç adım daha alçak olmak üzere iki seviyeye ayrılmış.

Kişisel ve özel alanlar birinci bölmede yer alırken, stüdyo, oyun odası, banyolar gibi ortak alanlar ikinci bölmede ve merkezi alana açık şekilde düzenlenmiş.

Bahçenin bitki örtüsü, merkezi bir sarmal oluşturmak için geçiş alanları üzerinden evin içine katılmış. Yeni ev, 3 katından da merkezindeki iç bahçe avlusunun görülebileceği şekilde inşa edilmiş.

Yatay metal bir strüktür, aynı sütuna farklı yüksekliklerde kaynaklanmış farklı açılardan birkaç kirişe bölünerek, farklı olasılıkları ve sınırlamaları ile evin içinde bir oyun yaratmış.

Nötr dış cephede bir kısım renkli karo uygulanılarak arka cephenin geçirgenliği ile tezat oluşturulmuş ve alana giren doğal ışık bir miktar filtrelenmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın