Art Deco Döneminin Zengin Detaylarını Barındıran W Macau Studio City

Zaha Hadid Architects'in tasarladığı, Studio City Phase Two projesi dahilinde açılacak iki yeni otelden biri olan 40 katlı W Macau, 557 otel odası ve süitin yanı sıra kafeler, restoranlar, havuz, SPA, spor salonu ve misafirler için kayıt stüdyosunu bünyesinde barındırıyor.

Fotoğraflar: ©Virgile Simon Bertrand

Makao’nun Cotai bölgesinde yer alan Studio City, 2015’ten bu yana şehrin ziyaretçilerini ağırlıyordu. 2017 yılında tesisi genişletmek üzere ZHA’a danışıldı ve ofis Studio City Phase Two için yeni eğlence ve konaklama tesisleri tasarladı. Tesis içerisinde Asya’nın en büyük kapalı su parklarından ve geniş toplantı alanlarından birini barındırıyor.

Studio City Phase Two’nun tasarımı, Art Deco döneminin zengin detaylarının, cesur geometri ve karmaşık işçiliğinin çağdaş bir yeniden yorumuyla mevcut tesisin sinematik referanslarından ilham alıyor.

Otel kulelerinde üç farklı açıyla yerleştirilmiş yalıtımlı cam paneller ve güneş kırıcılar; kulelerin formunu belirliyor, termal konforu korurken güneş ısısı kazanımını ve parlamayı minimize ediliyor.

Eliptik kulelerin yönelimi ve konfigürasyonu, tesis içinde ve çevresinde doğal havalandırmayı kolaylaştıracak şekilde hesaplandı. Projenin ekolojisti, Makao iklimiyle uyumlu yerli türlerin telafi ekim/dikimiyle birlikte alanın mevcut bitki örtüsü için koruma önlemleri geliştirdi.

Etiketler

Bir yanıt yazın