Arquitectura-G, Eski Banka Binasını Acne Studios İçin Mağazaya Dönüştürdü

Barselona merkezli mimarlık ofisi Arquitectura-G, artık kullanılmayan, Stockholm'daki eski bir bankayı Acne Studios'un mağazasına dönüştürdü. 

Acne Studios’un yeni mağazası, 1973 yılında meydana gelen, literatüre “Stockholm Sendromu” olarak geçen hırsızlık olayının yaşandığı Sveriges Kredit Bank’ta bulunuyor.

Yıllar boyunca mekana yapılan çeşitli müdahalelerden sonra, Arquitectura-G, mekanın neoklasik mimarisi yeniden ortaya çıkarmış, tadilatların izlerini ortadan kaldırmış.

400 metrekarelik mağazanın zemininde gerçek mermer kullanılırken birçok unsur imitasyon mermerden yapılmış. Her yüzey, orijinal ekeberg mermerinin tonlarını güçlendiren tek renkli bir kaplama ile kaplanmış.

Mağazanın iç mekanı, birbirine bağlı üç odadan oluşan bir yerleşim düzenine sahip. Bu üç oda, büyük Dorik nizamda sütunlar ile birbirine bağlı.

Tasarımcılar, perakende satış alanının ana ekseninin sonunda, yeni bir arka plan yaratan, soyut bir sütun dizisi kurgulamış. Bu sütun dizisi gerçek mermerden yapılmış ve  sonunda ise soyunma odaları bulunuyor.

Tasarımcı Max Lamb’in mermer mobilya parçaları podyum görevi görürken aynı zamanda orijinal zeminin üzerinde yeni bir mermer zemin yaratıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın