Arkitera Seyahat Bursu Gezgini Yola Çıkıyor

Arkitera Mimarlık Merkezi'nin 10. yılı nedeniyle Türkiye'nin mimarlık alanında verdiği ilk seyahat bursunun kazananı Yelta Köm 8 Ağustos tarihinde gezisine başlıyor.

Üretimin peşinde 30 gün, 9 farklı şehir…
“Üretimin Peşinde” teması kapsamında seçilen 9 farklı kentte kentsel okumalar gerçekleştirecek olan Yelta’nın ilk durağı Hindistan’ın en büyük, Dünya’nın ise en kalabalık üçüncü yerleşim yeri olan Mumbai olacak. Asya’nın en büyük gecekondu bölgelerinden biri olan Dharavi ve Hindistan’ın üretim örgütlenmesi Mumbai gezisinde öne çıkacak olan bazı konular.

İkinci durak ise rota içerisindeki diğer şehirlere göre üretim biçimleri açısından farklılaşan bir üretim örgütlenmesine sahip olan Jakarta. Geleneksel üretimin halen kent içerisinde sürmesinin yanı sıra Jakarta dünya üzerindeki en kalabalık Müslüman kent olma özelliğiyle de dikkati çekiyor.

Yelta’nın üçüncü durağı olan Çin’de gezeceği şehirler ise Guangzhou ve Pekin. Çin’in ekonomik büyümesinde etkin role sahip olan Guangzhou ve Pekin’in ardından Yelta rotasını ABD’ye çevirecek. Bugünün dünyasının kalbi pozisyonunda olan New York’un ve Silikon Vadisi ile inovasyon denince ilk akla gelen ve dünyanın en liberal şehirlerinden biri olan San Fransisko’nun üretim örgütlenmesinin kentsel mekanı nasıl biçimlendirdiği gezinin bu kısmının arayışları arasında olacak.

Gezinin bir sonraki durağı ise Mexico City olacak. Latin Amerika’nın en önemli ekonomik merkezlerinden olan şehirde suçla savaş en üst seviyede. Gezinin son haftasında Buenos Aires’e ve oradan da Latin Amerika’nın en çok üretim yapan kentlerinden biri olan Sao Paulo’ya hareket edecek olan Yelta gezisini yola çıkışından tam bir ay sonra İstanbul’da noktalayacak.

Gezinin tüm detayları sosyal medyadan takip edilebilecek
Gezi süresince Yelta sosyal medya araçlarını aktif bir şekilde kullanarak yaşayacağı bu kıtalar arası deneyimi twitter.com/arkiteraon ve facebook.com/arkiteraon hesabından meraklıları ile paylaşacak, tutacağı web günlüğü ise www.arkiteraon.com sitesi üzerinden takip edilebilecek.

Yelta Köm gezisine ait tüm deneyimlerini Ekim ayı içinde yapacağı sunum ile paylaşmayı planlıyor.

Etiketler

3 yorum

Bir yanıt yazın