Arkitera Seyahat Bursu 2022’nin Kazananı Belli Oldu

Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından 2010 yılında başlatılan ve 2017’den itibaren Geberit sponsorluğunda düzenlenen Türkiye’nin mimarlık alanındaki ilk seyahat bursu olan Arkitera Seyahat Bursu’nun bu seneki kazananı belli oldu.

Seyahat Bursu’nun bu seneki teması Geberit’in 2022 global teması “Güvenin Rahatlığını Yaşa”ya uygun olarak belirlenen “Güven İçerisinde Tasarlamak” olarak ilan edilmiş ve katılımcılardan temaya uygun içerikte bir rota oluşturmaları istenmişti.

7 Kasım′da başvuruları sona eren Seyahat Bursu 2022 için yapılan ön değerlendirme sonucunda 7 başvuru finalist olmaya hak kazanmıştı. 15 Aralık Çarşamba günü finale kalan isimlerin jüri üyeleri Kerem Piker, Esin Tercan, 2021 bursiyeri Beyza Saral ile Arkitera ve Geberit yetkililerine Geberit Genel Merkezi’nde yaptıkları birbirinden ilginç ve başarılı sunumların ardından yapılan değerlendirme sonrasında Tuğçe Topada “Metis – Mekan” başlıklı projesiyle bu yılın bursiyeri olarak seçildi.

Bir mekanın birden fazla boyutta yer alması anlamına gelen “Metis – Mekan” kavramı üzerinden İspanya’nın Barselona ve Madrid şehirlerine gidecek olan Tuğçe Topada amacının yolculuğunda topladığı anıları 3 boyutlu dijital ortamda saklamak olduğunu belirtiyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi mimarlık bölümü lisans son sınıf öğrencisi olan Tuğçe Topada şu anda Paris’te bir ofiste araştırma ve tasarım üzerine stajına devam ediyor.

“Son yıllarda dijital ortamların gerçek dünyayla kesişiminde yeni mekanlar tasarlamaya başlanıldı. Günümüzde yükseltilmiş gerçeklik [AR] olarak adlandırılan teknoloji yeni dünyayı güven içerisinde tasarlarken ihtiyacımız olan bir düşünme ve kullanım aracı olduğunu düşünüyorum. Ben de bugün, bu sebeple iki farklı dünyanın {sanal ve gerçek} hibritleştiği, sınırların flulaştığı bir alanda neler yapılabileceğinin izini sürüyorum.” diyerek kendini kısaca anlatan Tuğçe Topada’nın sunumuna ve yapacağı yolculuğuna ait detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Tuğçe Topada’nın yolculuk hazırlıklarını ve seyahati sırasındaki paylaşımlarını aşağıdaki hesaplardan takip edebilirsiniz:

instagram.com/seyahatbursu

facebook.com/seyahatbursu

twitter.com/seyahatbursu

Etiketler

Bir yanıt yazın