Arkitera Seyahat Bursu 2021’in Kazananı Belli Oldu

Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından 2010 yılında başlatılan ve 2017’den itibaren Geberit sponsorluğunda düzenlenen Türkiye’nin mimarlık alanındaki ilk seyahat bursu olan Arkitera Seyahat Bursu’nun bu seneki kazananı belli oldu.

Bu sene de online olarak düzenlenen bursun teması bu seneki teması “Doğal Kaynakların Korunması için Teknoloji” olarak belirlenmiş ve katılımcılardan tema kapsamında dünyada yaşanmakta olan doğal kaynak krizi sürecinin iyileştirilmesi adına, kentsel alanlarda ve yapılarda uygulanan teknolojik çözümleri sorgulamaları ve bu konuda gelecekte yapılabileceklerle ilgili öngörülerini 16 sayfalık bir yayın içeriği halinde sunması beklenmişti.

30 Temmuz′da başvuruları sona eren Seyahat Bursu 2021 için yapılan ön değerlendirme sonucunda 6 başvuru finalist olmaya hak kazandı. 12 Ağustos Perşembe günü finale kalan isimlerin jüri üyeleri And Akman, Onurcan Çakır, 2020 Bursiyeri Deniz Oskay ile Arkitera ve Geberit yetkililerine online olarak yaptıkları birbirinden ilginç ve başarılı sunumların ardından yapılan değerlendirme sonrasında Beyza Saral “Yolculuğa Doğru” başlıklı temasıyla bu yılın bursiyeri olarak seçildi.

Sunumunda doğal kaynakların bilinçli kullanımının çocuk yaşta başlamasını gerektiğini vurgulayan Beyza Saral, “Doğal Kaynakların Korunması için Teknoloji” kavramını çocuk kitabı şeklinde aktaracak.

Bu seneki format doğrultusunda bursun kazananı olan Beyza Saral, seyahat yasaklarının kalkmasıyla beraber, Avusturya’nın Voralberg eyaletine ve Geberit’in İsviçre Rapperswil- Jona’daki genel merkezine tüm masrafları Arkitera Seyahat Bursu sponsoru Geberit’e ait olmak üzere 3 günlük bir gezi ile ödüllendirildi.

Gazi Üniversitesi Mimarlık Bölümü son sınıf öğrencisi olan Beyza Saral’ın tanıtım videosu ile proje sunumunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın