Arkitera Seyahat Bursu 2020’nin Kazananı Belli Oldu

Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından 2010 yılında başlatılan ve 2017'den itibaren Geberit sponsorluğunda düzenlenen Türkiye'nin mimarlık alanındaki ilk seyahat bursu olan Arkitera Seyahat Bursu'nun bu seneki kazananı belli oldu.

Bu sene ilk kez online olarak düzenlenen bursun teması “Dönüşüm / Değişim” olarak belirlenmiş ve bu kapsamda başvuranlardan yaşamakta olduğumuz sürecin insanlığa, mimarlığa, kentsel alanlara ve yapılara yansımalarını sorgulayacak, gelecekle ilgili öngörülerin dijital ortamda paylaşılacağı bir çalışma hazırlanması istenmişti.

12 Haziran’da başvuruları sona eren Seyahat Bursu 2020’de 3 isim finale kaldı. 30 Haziran Salı günü finale kalan isimlerin jüri üyeleri Salih Küçüktuna, Alihan Sağlam, Arkitera ve Geberit yetkililerine online olarak yaptıkları ve Arkitera Youtube kanalından da canlı olarak yayınlanan birbirinden ilginç ve başarılı sunumların ardından yapılan değerlendirme sonrasında Deniz Oskay “Yamuk Bakış” Değişim / Dönüşüm Üzerine Bi’ Kolaj Projesi” başlıklı temasıyla bu yılın bursiyeri olarak seçildi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’den 2018 yılında mezun olan Deniz Oskay halen aynı üniversitenin Mimari Tasarımda Bilişim Bölümü’nde yüksek lisansına devam ediyor.

2020 teması “Dönüşüm / Değişim” kapsamında hazırladığı çalışmasını “Burs kapsamında üretmek istediğim çıktılar günlük hayatta konuşmaya başladığımız veya hali hazırda konuşulmakta olan konularla ilgili bir çeşit kolaj hazırlamak. Yazılmış, söylenmiş pek çok şeyi, yeni bir şey eklemeksizin yeniden söylemeye çalışmanın, benzer metinleri çoğaltıp durmanın bir anlamı yok gibi görünüyor. Öyleyse çözümün ya hiçbir şey üretmemek ya da yeni bir şeyler söyleyebilmek amacıyla bir tür kolaj yapmak olduğunu düşünüyorum. Günümüze bir şemsiye terim oluşturmanın kolaylık ve zorluğunun bir arada bulunuyor oluşu, bu terimler üzerine gerçekleşecek söyleşilerle, bir sözlü kolaj çalışmasına dönüşecektir” diyerek kısaca anlatan Deniz Oskay’ın final sunumunu da Arkitera YouTube kanalından görüntüleyebilirsiniz.

• Web: www.seyahatbursu.com
• Instagram: www.instagram.com/seyahatbursu/
• Facebook: www.facebook.com/seyahatbursu/
• Twitter: www.twitter.com/seyahatbursu

Etiketler

Bir yanıt yazın