Arkitera Seyahat Bursu 2019 Tema Toplantısı, İstanbul

4 Şubat Pazartesi günü jüri üyeleri, öğrenciler, Geberit ve Arkitera, Seyahat Bursu 2019'u konuşmak üzere ATÖLYE’de bir araya geldi.

ATÖLYE’nin kurucu ortağı ve Arkitera Seyahat Bursu 2019’un jüri üyesi Engin Ayaz’ın hoş geldiniz konuşması ve 2017’den beri Arkitera Seyahat Bursu sponsoru olan Geberit Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü Seçil Sayındı’nın kısa açılış konuşmasının ardından Arkitera Mimarlık Merkezi’den Burcu Göncüoğlu sunumuna başladı.

2010 yılında, Arkitera Mimarlık Merkezi’nin onuncu yaşını kutlama amacıyla ortaya atılan ve dokuz yıldır sürdürülen Seyahat Bursu’nun tarihinden bahseden Göncüoğlu, bu yılın teması olarak açıklanan “Mimarlık ve İnovasyon”dan bahsederek konuşmasına devam etti. Hızlıca, bursa nasıl başvurulması gerektiğine dair kısa notlar ve şartname maddelerinden bahsettikten sonra sözü geçtiğimiz senenin bursiyeri İrem Korkmaz’a bıraktı.

Seyahat Bursu’nun “bir seyahatten ibaret” olmadığını söyleyen İrem Korkmaz, gezi öncesinde ve sonrasında sürecin nasıl ilerlediği ve neredeyse bir yıllık bir sürece nasıl yayıldığından bahsetti. Sunum becerisi, kendi kendine yetme, ilişki ağlarının genişlemesi gibi henüz mezun olmadan ona birçok katkı ve olanak sağladığından bahsettiği bu sürecin kendisini çok farklı alanlarda sınayabildiği bir fırsata dönüştüğünü anlattı. Konuşmasını, bugün geriye dönüp baktığında, yaptığı seyahatin sosyal medya stratejileri ve günlük üretimlerinin daha etkin aktarımı için yaptığı özeleştiri ve tavsiyeler ile bitirdi.

Arktitera Seyahat Bursu tanıtım toplantısı, jüri üyeleri Melike Altınışık, Engin Ayaz, Seçil Sayındı, Emine Merdim ve öğrencilerin soru/cevap oturumu ile sonlandı.

Toplantının tümünü aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz:

Arkitera Seyahat Bursu şartnamesi ve başvuru koşullarını aşağıdaki ilandan inceleyebilirsiniz:

www.arkitera.com/yarisma/1084

Etiketler

Bir yanıt yazın