Arkitera Ödülleri’nin Son Başvuru Tarihleri Yaklaşıyor

Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından düzenlenen ödüller serisi bu seneki sahiplerini bekliyor. Arkitera İşveren Ödülü, Arkitera Genç Mimar Ödülü ve RAF Yapı Malzemesi Ödülleri'ne başvurmak için çok az zaman kaldı!

Arkitera Genç Mimar Ödülü 2011

Arkitera Mimarlık Merkezi, 24 Ocak 2011 tarihinde ilan edilen “Genç Mimar Ödülü” ile Türkiye’deki genç mimarlara ve nitelikli yapıtlara ulaşmayı hedefliyor.

Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından bu sene beşinci kez verilecek olan “Arkitera Genç Mimar Ödülü” genç mimarların projelerini ve isimlerini duyurmayı, böylece mimari üretimde gençlerin seslerine daha çok yer verilmesini sağlamayı amaçlıyor.
2011 yılında beşinci kez düzenlenecek olan “Arkitera Genç Mimar Ödülü”ne aday olmak için 1971 ve sonrasında doğmuş olma ön şartı aranıyor.

Arkitera Genç Mimar Ödülü 2011 Seçici Kurulu ise Gökhan Avcıoğlu, Celal Abdi Güzer, Hasan Özbay, H. Ertuğ Uçar ve Hüseyin Yanar’dan oluşuyor.

Arkitera Genç Mimar Ödülü 2011’e başvurmak için son tarihi 5 Eylül Pazartesi. Başvurularınızı gencmimarodulu@arkitera.com adresinden yapabilirsiniz.

Arkitera Genç Mimar Ödülü daha önce 2004, 2006, 2008 ve 2010 yıllarında olmak üzere toplam 4 kez verildi:

http://www.arkiv.com.tr/award.php?action=displayAwardYear&aID=249

Arkitera İşveren Ödülü 2011
Bu sene 5. kez düzenlenen ve 16 Şubat 2011 tarihinde ilan edilen Arkitera İşveren Ödülü’nün temel amacı, mimar ve işverenin kamusal sorumluluklarını göz önünde bulundurarak, nitelikli mimari uygulamaların ortaya çıkarılmasına destek olan işverenleri onurlandırmak. İşverenin, kaliteli mimari üretimdeki önemini vurgulamak ve yatırımcıları nitelikli binalar ve kentsel mekanlar inşa etmeye teşvik etmek amaçlanıyor.
 

Ödül, kamu ve özel sektördeki nitelikli mimari üretime önemli katkısı olan işverene veriliyor. Yapının ve kentsel mekanın mimarı da bir plaketle ödüllendiriliyor.

Türkiye sınırları içinde son beş yıl içinde (1 Ocak 2006’den sonra) inşası tamamlanmış yapılar ve kentsel mekanlar başvurabiliyor, aday gösterilebiliyor. Bir proje, ödüle en fazla iki defa aday olabiliyor.

Başvuruların değerlendirilmesi, mimarlardan oluşan 5 kişilik bir seçici kurul tarafından yapılıyor. Jüri üyeleri her ödül döneminde yeniden belirleniyor. Ödül, uygulaması tamamlanmış bir “yapı veya kentsel mekan” üzerinden işverene veriliyor. Başvurulan projelerin müellif mimarları ile iletişime geçiliyor. İşveren – mimar ilişkisi hakkında bilgi alınıyor. Mimar – işveren raporunu inceleyen seçici kurul, yapının ve mekanın niteliğini de göz önünde bulundurarak ödül alacak kurum ve/veya kişilere karar veriyor.

Arkitera İşveren Ödülü 2011’in Seçici Kurulu üyeleri ise Bünyamin Derman, Cemal Mutlu, Enis Öncüoğlu, Erkut Şahinbaş ve Brigitte Weber.

Arkitera İşveren Ödülü 2011’e başvurmak için son tarih ise 12 Eylül Pazartesi. Başvurularınızı isverenodulu@arkitera.com adresinden gerçekleştirebilirsiniz.

Daha önce 2005, 2007, 2008 ve 2010’da ödül kazananları incelemek için:

http://www.arkiv.com.tr/award.php?action=displayAwardYear&aID=263

RAF Yapı Malzemesi Ödülü 2011
22 Mart 2011 tarihinde ilan edilen RAF Yapı Malzemesi Ödülü, Türkiye’de satış ağı bulunan yapı malzemelerinin başvurularını bekliyor.

RAF Yapı Malzemesi Ödülü’nün temel amacı, performansı, üretiminde kullanılan malzemelerin özellikleri, standartlara uygunluğu, zamana ve dış çevre koşullarına dayanımı ve çevre etkisi ile fiziksel çevreye değer katan yapı malzemelerinin üreticilerinin onurlandırılması.

2008 ve 2010 yıllarında verilen ödül mimari projelere önemli katkısı olan ve Türkiye’de satış ağı bulunan ürünlere veriliyor.

Ödüle aday ürünün, seri üretimine son 5 yıl içerisinde başlanmış olması ve ürünün halen üretiminin devam etmesi ve Türkiye’de satış ağının bulunması gerekiyor.

Bir ürün, ödüle en fazla iki defa aday olabiliyor.

RAF Yapı Malzemesi Ödülü 2011’in Seçici Kurulu’nda Gökhan Aktan Altuğ, M. Cem Altun, Boran Ekinci, Kurtul Erkmen ve Ali Osman Öztürk yer alıyor.

RAF Yapı Malzemesi Ödülü 2011’e başvurmak için son tarih ise 19 Eylül Pazartesi. yapimalzemesiodulu@arkitera.com adresinden başvurabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın