Arkitera Genç Mimar Ödülü 2006 Sahiplerini Buldu

İlki 2004 yılında verilen Genç Mimar Ödülü'nün sahipleri belli oldu.

Kaya Arıkoğlu, Kerem Erginoğlu, Ömer Kanıpak, Ziya Tanalı ve Semra Uygur’dan oluşan Seçici Kurul, 17 Haziran 2006’da İstanbul’da toplanarak ödül kazananlara karar verdi. Ödül, adayların inşa edilmiş binasından yola çıkarak mimarlık alanında yapmış oldukları tüm üretimin değerlendirilmesi sonucunda verildi ve ödülün bu yılki sahipleri serbest bir mimarlık bürosunun ortakları olan Tülin Hadi ve Cem İlhan oldu.

Dünyada pek çok benzeri bulunan bu ödülle Arkitera Mimarlık Merkezi, genç mimarların işlerini ve isimlerini duyurmayı, nitelikli işler üreten gençlerin desteklenmesini sağlamayı ve yeni tartışma ortamları yaratmayı hedefliyor.

2004’te ödül kazanan mimarlar, projelerinden oluşan bir sergi ile, İstanbul Mimarlık Festivali’nde ve Platform gezileri ile 9 kentte daha izlenme olanağı buldu ve yayınlanan kitapla yurtiçi ve yurtdışında tanıtılmış oldu. 2006’da yayınlanacak olan kitapta da kazananların portfolyosuna ve daha çok isme yer verme amacıyla 10 katılımcının 10 projesine yer verilecek.

Cem İlhan Hakkında
Mezuniyetten sonra 1987-1988 yılları arasında Londra’da AA School of Architecture’da yüksek lisans çalışmasını tamamladı. 1988’de halen çalışmalarını sürdürdüğü kendi bürosunu kurdu. 1992-1994 yılları arasında Özkan Sunar ile çeşitli yarışmalarda ödüller kazandı. 1994 yılından itibaren Özkan Sunar ile ayrılan Cem İlhan, Tülin Hadi ile ortak çalışmaya başladı. Birlikte katıldıkları ulusal ve uluslararası yarışmalarda çeşitli ödüller aldılar. Yarışma etkinliği dışında iç mekan tasarımı ve uygulaması, kentsel tasarım gibi alanlarda da çalışan Cem İlhan müzikle aktif olarak (gitar-vokal) ilgilenmektedir. 1997-98 yılları arasında Hüsamettin Kocan Atölyesi ile çeşitli çağdaş atölye etkinlikleri içinde bulundu. Tülin Hadi ile evli olan Cem İlhan, Can ve Deniz’in babasıdır.

Tülin Hadi Hakkında
1969 yılında İstanbul’da doğdu. Orta eğitimini 1987 yılında Saint Michel Fransız Lisesi’nde tamamladı. İTÜ Mimarlık Fakültesi’ni bitirdikten sonra bir süre Londra’da Bernard Blauel’in ofisinde çalıştı. Daha sonra bir süre Turgut Cansever ile çalıştı. 1994 yılından itibaren Cem İlhan ile ortak çalışmaya başladı. Birlikte katıldıkları ulusal ve uluslararası yarışmalarda çeşitli ödüller aldılar. Yarışma etkinliği dışında iç mekan ve endüstri ürünleri tasarımı çalışmalarını da sürdürmektedir.

Etiketler

Bir yanıt yazın