Arkitera.com’un Binbir Yüzü

2000 yılı Ekim ayında yayın hayatına başlayan Arkitera.com'un, geçen zaman zarfında pek çok kez tasarımı yenilendi. Tasarıma paralel olarak altyapısı ve teknolojisinde de değişiklikler yapıldı.

Son yıllarda, internet teknolojisinde yaşanan gelişmeler, sosyal paylaşım sitelerinin hayatımıza daha fazla girmesi Arkitera.com’un gerek tasarımı gerekse altyapısında daha önce olmadığı kadar köklü bir değişiklik yapılmasını sağladı.

Böylelikle, Arkitera.com yeni yüzüyle okuyucusu ile daha fazla etkileşim halinde, sosyal iletişim platformları ile daha iç içe.

Etiketler

3 yorum

  • omer-yilmaz says:

    Evet, Arkitera.com yenilendi, dördüncü versiyon artık yayında. Arkitera V4 deyimini ilk defa 7 Ocak 2008’de kullanmışız. (Emailim böyle diyor.) Bugüne kadar geliştirme işi için 1644,25 saat çalışmışız. (Bunu da “timesheet” yazılımımız söylüyor.) “Timesheet” yazılımıza ilk defa 2 Eylül 2010’da yarım saatlik bir giriş yapmışız. Bu kadar saat çalışma sizi çok hasta etmeye yeter bu arada. 🙂

    Bu yoruma ev sahipliği yapan haberin bu kadar kısa olması da biraz sitenin yapısı hakkında bilgi veriyor aslında. Daha kısa, daha öz ama çok daha hızlı ve sık güncellenen bir Arkitera olacak bundan sonra. Elbette kullanıcılar tarafından daha fazla beslenen bir Arkitera. Editoryal kadromuzun üzerindeki “kopyala – yapıştır” haber derlemeyi umarım Eylül’e kadar sıfıra indireceğiz. Eylül başına kadar site inşaat halinde olacak, ülke olarak nasılsa AVM’leri falan bitmeden açmaya alışığız biz de farklı olmayalım dedik… Şaka tabii ki, bu aşamadan sonrasının artık kervan yolda düzülür mantığı ile yapılmasını daha doğru buluyoruz hepsi bu. Ee bir de Ömer Kanıpak’tan bir yemek kazanmış oldum dün açtığımız için.

    Arkitera.com’a eklenen yorumlar artık Arkitera Forum’dan gelmeyecek. Yenilemeyle yorum modülü artık sitenin ayrılmaz bir parçası. Arkitera.com’un yenilenmesi tam olarak tamamlandıktan sonra (Eylül) Arkitera Forum’u da ayrı bir mecra olacak tümüyle yenileyeceğiz. Hem tasarım hem de içerik olarak. Yenileme demişken Gazeteparc, Arkiv ve RAF da bu yeni yazılımımız üzerine geçecek kısa sürede.

    Bu yenilemeyle Arkitera.com’un logosu 10 yıl geriye giderek ilk haline döndü. Biz işi istediğimiz kadar çözmeye çalışalım sonunda dönüp dolaşıp geldiğimiz yer “Arkitera şöyle dedi…”, “Arkitera’ya yazdım…”, “Arkitera’daki yazımda…” oluyordu. Eh direnmenin manası yok o zaman, bundan sonra Arkitera.com yok Arkitera var. Logo meselesi de benzer, önemli tasarımcılara, iç tasarım birimimize, hatta Crowdspring’e (Bilmiyorsanız bakın, şahanedir.) tasarımlar yaptırdık ama sonunda çoğumuzun beğenisi hala ilk logo. Hayır en azından ben tutucu olmadığımı sanıyorum ama yine de bana göre de bu logonun kullanılması doğru. Neyse eski logo ve Arkitera’yız artık…

  • omer-yilmaz says:

    Arkitera’yı başka bir isimle değiştirmek değil de Arkitera.com olarak konumlandırmaya çalışmak, buna inanarak başkalarının da inansmasını beklemekti aslında söylemek istediğim.

    Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Zeki Sayar’ı şahsen tanımamış da olsam Türkiye mimarlık ortamı, özellikle de mimarlık yayıncılığı için en önemli şahsiyetlerden olduğunu düşünüyorum.

    Bu arada hatalarımız devam ediyor, bağlantınızın düştüğü sırada mesajı gönderdiğiniz için adınız mesajda görünmüyor, eğer buraya yazar ya da bize email gönderirseniz gereken düzeltmeyi yaparız.

  • azmi-acikdil says:

    Adımı yazmayı atlamışım. Ama kayıda girdiğim için gözükmesi gerekir diye düşünmüştüm.Avatarda da gözükmeyince gölge gibi duran kişi “Azmi Açıkdil”.
    Bu vesile ile sayfa da logo da güzel.
    Yolunuz açık olsun.
    Dergi çağında Zeki Sayar “Arkitekt” ile, internet çağında Ömer Yılmaz “Arkitera” ile.

Bir yanıt yazın