Arkitera.com’da Yeni Bir Bölüm: Görüş

Arkitera.com, 2011'de farklı disiplinlerden birçok kişinin mimarlık, tasarım ve kent hayatı ile ilgili her konuda düşüncelerini paylaşacağı yeni bir bölüm açıyor.

“Görüş” bölümünde kendi kaleminizden yaşadığınız şehirle ilgili görüş ve sorunlarınız, mimarlıkla ilgili konular, mimarlık, planlama ve tasarım eğitimi, profesyonel hayatta karşılaşılan durum ve sorunlar, iç mimarlık, planlama, çevre sorunları gibi fiziksel çevreyi ve tasarımın tüm alanlarını etkileyebilecek temalar altında yazı gönderebileceksiniz.

Görüş yazıları için göz önünde bulundurulması gereken kriterler:

– Yazım kuralları ve dilbilgisine uyumlu olan,
– Tutarlı ve bütünlüklü bir yaklaşım izleyen,
– Siyasi ve dini konular hakkında mesaj vermeyen ve reklam amacı taşımayan, yasadışı talep, bilgi ve durum içermeyen

yazılar değerledirmeye alınacaktır. Gönderilen yazılar, Arkitera Yayın Kurulu’nda değerlendirildikten sonra yayınlanacaktır.

Yazılarınız, konuyu destekleyecek görsel malzeme de içerebilir. (Fotoğraf, video, grafik gibi) Ayrıca katılımcılardan yazıları ile birlikte kendilerini tanıtan kısa bir metin ve fotoğraf da istenmektedir.

Yazılarınızı editor[at]arkitera[dot]com adresine gönderebilirsiniz.

Etiketler

7 yorum

  • oguzhan-aydin says:

    “Profesyonel hayatta karşılaşılan durum ve sorunlar” temalı yazıların bulunduğu bir site daha önce bir takım mimarlık ofisleri tarafından tepki toplamış ve hepimizin bildiği bir tanesi tarafından kapatılmaya zorlanmıştı (neticede kapatılmıştı). Umarım bu konuda bir önleminiz vardır, çünkü aynı haksızlık bu siteye de yapılabilir.

  • oguzhan-aydin says:

    Dikkat çekmek istediğim nokta, hiç kimsenin (hiçbirimizin) eleştiriye tahammülünün olmadığıydı. Arkitera’nın, bahsettiğim tepkinin aynısını almayacağı, alsa bile birikiminden dolayı daha dik durabileceği aşikar.
    Umarım gelecek görüşlerle, hepimizin tahammül sınırları genişler 🙂

  • omer-yilmaz says:

    Mimarazzi’de de hatalar yok muydu?

  • oguzhan-aydin says:

    Olabilir, olmalıdır da bence. Bilerek yapılmamalıdır tabii, ama hatasız bir çok sesliliği düşünemiyorum. Çok seslilikten faydalanabilmemiz için hatalara da tahammülümüz olmalı. Mimarazzi bu ışığı tutmuştu bence, kısa sürede sönmesi üzücü oldu.

  • omer-yilmaz says:

    Arkitera yaklaşık 11 yıldır yayında.

  • omer-yilmaz says:

    Kısa sürede sönmasına neden olan da kendileriydi. Hem almadıkları önlemlerle hem de hiç bir zorunlulukları olmadığı halde kapatma kararı aldıkları için.

  • serkan-yetgin says:

    Anonimlik sağlanmadan mimamarazzi’ye dönüşmesi mümkün değil zaten. İlgi çekmesinin ve sonucunda da engellenmesinin nedeni de buydu. Arkitera’da böyle bir şeyin olması pek olası görünmüyor.

Bir yanıt yazın