Arkitera.com Tarihinde Şubat Ayı

Arkitera Mimarlık Merkezi yaklaşık 12 yıldır Türkiye'nin mimarlık portalı olma görevini üstleniyor. Yeni bir uygulama başlatıp ay ay geri dönmeye karar verdik.

2000 yılının Ekim ayından beri mimarlık gündemini belirleyen Arkitera’nın tarihinde Şubat aylarında neler olmuş bir göz atalım!

Yarışma Projeleri

2011 yılında Kadıköy İskelesi ve Yakın Çevresi Ulusal Öğrenci Mimari Fikir Projesi Yarışması2010‘da İstanbul Hilton Garden Inn Haliç Davetli Mimari Proje Yarışması, Şubat 2008‘de Kahramanmaraş Kültür Parkı Ulusal Mimari Proje Yarışması2004 senesinde Eskişehir Tepebaşı Proje Yarışması‘nın sonuçları açıklanırken 2006 yılı yarışmalar açısından oldukça verimli geçti ve Karabük Belediyesi Hizmet Binası Ulusal Mimari Proje YarışmasıBursa Santral Garaj Kent Meydanı Mimari ve Kentsel Planlama Proje Yarışması ile EUROPAN 8 Türkiye‘nin kazananları belli oldu.

Türk Mimarlığı’nın Kara Günü: 22 Şubat

Türkiye’nin önde gelen mimarlarından, Ağa Han Mimarlık Ödülü’nü üç kez kazanan Turgut Cansever, 22 Şubat 2009‘da İstanbul’da vefat etti.

8. Ulusal Mimarlık Sergisi Büyük Ödül (Sinan Ödülü 2002) sahibi Utarit İzgi ise 22 Şubat 2003 günü hayata gözlerini kapadı.

Şubat Ayında Mimarlık Gündeminde Neler Vardı?

– Zaha Hadid’in Güney Çin’deki Guangzhou Opera Binası 25 Şubat 2011‘de açıldı.

– 27 Şubat 2011‘de gerçekleşen Oscar Ödül Töreni öncesi En İyi Film Adayları‘nın geçtiği mekanları inceledik.

– Kars Belediye Meclisi, 2 Şubat 2011 tarihinde Başbakan Erdoğan’ın “ucube” olarak tanımladığı İnsanlık Anıtı ile ilgili yıkım kararı aldı.

2010 yılının Şubat ayında sonuçlanan “AR MIPIM 2010 Future Projects Awards”ta Suyabatmaz Mimarlık’ın projesi Güneşli Kule ofis kategorisinde birinci oldu.

2010 Şubat’ının başında Haydarpaşa Garı‘nın bulunduğu alana yapılacak dönüşüm projesinin vatandaşların da katılacağı bir yarışma ile seçileceği açıklandı!

– Kalebodur sponsorluğunda 16 Şubat 2010 tarihinde gerçekleşen ARKİV Buluşmaları‘nın üçüncüsü İstanbul Sapphire’de yapıldı.

– Arkitera Mimarlık Merkezi olarak Cem Kozar ile “Hayalet Yapılar” projeleri hakkında kısa bir söyleşi yaptığımızda yıl 2010 idi.

– Ayazağa Kültür Merkezi’nin bitmek bilmeyen sancılı sürecini 2010‘da değerlendirdik.

– Google’ın ofislerini tasarlayarak ünlenen DEGW, coğrafi genişleme planı çerçevesinde Levent’de ilk ofisini 2010 senesinde açtı.

– 14 Şubat 2009, Sevgililer Günü için en romantik yapıları inceledik.

– 23 Şubat 2008‘de Arkitera Mimarlık Merkezi olarak 6 kişilik bir ekip halinde inşaat sürecini yerinde inceleyebilmek için, Marmaray projesinin Salacak, Üsküdar Meydan ve Ayrılık Çeşmesi şantiyelerini ziyaret ettik

– Herzog & de Meuron’un Çin’deki ORDOS 100 Projesi‘ne 2008 yılında Türkiye’den Mimarlar Tasarım davet edildi.

– Erginoğlu & Çalışlar Mimarlık’ın projesi Ö Evi2007‘de Arkitera Proje’de yayınlandığında oldukça fazla ilgi çekmişti.

– Hüseyin Yanar’ın 2007‘de kaleme aldığı “Babamın Ceketleri: Sanat ve Mimarlık Arasındaki Çizgi Üzerinde Kaarina Kaikkonen” başlıklı yazısı Arkitera Köşe Yazısı bölümündeki yerini aldı.

– Arkitera Mimarlık Merkezi’nin, Bilgi Üniversitesi Mimari Tasarım Yüksek Lisans Programı ile ortaklaşa düzenlediği “Bilgi’de ARKIMEET” konferansları kapsamında, 22 Şubat 2007 Perşembe günü Portekizli mimar Eduardo Souto de Moura bir konferans verdi.

– Zaha Hadid 3 Şubat 2005 Perşembe günü Garanti Galeri’nin katkısıyla İstanbul’lu mimarlara etkileyici bir konferans verdi.

– Garanti Galeri 11 Şubat – 12 Mart 2005 tarihleri arasında, mimar ve fotoğraf sanatçısı Murat Germen’in hazırladığı “İkon Olarak Endüstri: Endüstriyel Estetik” başlıklı sergiyi açtı.

2005 yılında Uğur Tanyeli’nin “Türkiye Dünyaya Mimarlık Öğretebilir mi?” başlıklı köşe yazısı çok okunanlar arasındaydı.

– 2002 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Uluslararası Kentsel Tasarım Yarışması’nı kazananların ödüllendirildiği tören öncesi, bazı tasarımcılaın fikirleri alındı.

Etiketler

Bir yanıt yazın