Arkitera.com Tarihinde Mart Ayı

Arkitera.com tarihinde öne çıkanlara göz atmaya devam ediyoruz.

Gündemde Öne Çıkan Haberler

– 4 Mart 2003 tarihinde Mimarlar Odası’nın unutulmayacak, değerli isimlerinden Engin Omacan‘ı ve 22 Mart 2005’te ise modern Japon mimarisinin öncüsü olan mimar Kenzo Tange‘yi kaybettik.


Engin Omacan ve Kenzo Tange

– Arkitera tarafından 18 Mart 2003’te düzenlenen ilk ARKIMEET buluşmasının konuğu Coop Himmelb(l)au’dan Wolf Prix’ti.
– 2005 yılının Mart ayında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadir Topbaş, Çamlıca Kulesi projesi için düğmeye bastı ve daha sonra 4 Nisan 2011 tarihinde ise Çamlıca Tepesi TV Radyo Kulesi Fikir Projesi Yarışması açıldı.
– 25 Mart 2005 tarihinde, mimarlık ve planlama ortamının en tartışmalı konularından biri haline gelen Gökkafes projesine açılan davanın ilk duruşması yapıldı.
– Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Mustafa İsen, 2005’te Sultanahmet ve çevresinin müze kent olacağını açıkladı.
– İMP tarafından Kartal ve Küçükçekmece dönüşüm projeleri için dünyanın önde gelen altı mimarı Zaha Hadid, Massimiliano Fuksas, Kisho Kurokawa, Kengo Kuma, Ken Yeang ve Winy Maas 2006 yılında İstanbul’a geldi.
– 2B Orman Arazileri’nin satışı için 2006 yılında yasa hazırlığına başlandı.
– 2007’de Arkitera Mimarlık Arşivi Arkiv, bir yıl içinde tamamlanan nitelikli binaları “Arkiv Seçkileri” projesi ile ödüllendirmeye başladı.
– 4 Mart 2011’de Yenikapı Transfer Merkezi yarışması duyuruldu.
– Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu “yetkim olsa mimarlar odasını kapatırdım” diyerek 2011’de yeni tartışmalar başlattı.
– 7 Mart 2011’de, MSGSÜ tarafından verilmeye başlanan ilk Osman Hamdi Bey Sanat Ödülü’nün sahibi Emre Arolat oldu.
– Arkitera Mimarlık Merkezi 10. yaşını mimarlık alanında bir seyahat bursu vererek kutlarken Mart 2011’de Arkitera’nın ilk gezgini Yelta Köm oldu.
– 2011’de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “ucube” olarak nitelendirdiği Kars’taki İnsanlık Anıtı‘nın yıkımının durdurulduğu açıklandı. Fakat anıt, 14 Haziran 2011 tarihinde yıkıldı.
– 2011’de tartışmalı 3. Köprü projesinin ihaleye çıkarılacağı açıklandı.
– TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, 2011’de AK Parti’den milletvekili adayı olmak için istifa etti.

Mart Ayının Yarışma Projeleri

– 2005 yılında Trabzon Belediyesi Kalkınma Mahallesi Parkı Bölgesel Fikir Projesi Yarışması ve ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü, Kampüs Yönetim Binası, Kütüphane, Bilgi İşlem Merkezi Mimari Proje Yarışması,
– 2006 yılında Manisa Belediye Hizmet Binası Ticaret Merkezi ve Kentsel Mekan Düzenlemesi Ulusal Mimari Proje Yarışması ve Beylikdüzü Cumhuriyet Caddesi ve Yakın Çevresi Kentsel Tasarım Projesi Yarışması,
– 2007 yılında Dicle Vadisi Peyzaj Planlama Kentsel Tasarım ve Mimari Proje Yarışması ve Maltepe Bölge Parkı Fikir Projesi Yarışması,
– 2008 yılında Adana Büyükşehir Belediyesi Ziyapaşa Mahallesi – Mimar Sinan Parkı Kesimi Kentsel Tasarım Ulusal Proje Yarışması,
– 2009 yılında Denizli Belediyesi Hizmet Binası ve Çevresi Mimari Proje Yarışması,
– 2010 yılında Edirne Belediyesi Selimiye Camii ve Çevresi Ulusal Kentsel Tasarım Proje Yarışması,
– 2011 yılında Kadıköy İskelesi ve Yakın Çevresi Ulusal Öğrenci Mimari Fikir Projesi Yarışması, sonuçlandı.

Etiketler

Bir yanıt yazın