ArkiPARC’ta Türkiye’de Gayrimenkul Yatırımları–Fırsatlar Oturumu

Firuz Soyuer'in moderatörlüğünü yaptığı oturumun konuşmacıları arasında Gavin Neilan (Abraaj Capital Başkan Yrd.), Ulf Petterson (Amstar Yönetici), Döne Yalçın (CMS Reich-Rohrwig Hainz Türkiye Bürosu Yön.) ve Burhanettin Yurtseven (Pramerica Yön.) vardı.

{video475 src=”http://player.vimeo.com/external/41138772.sd.mp4?s=cab93ef69ba13cbebe6babae9fbb2cc4″}

Oturum Firuz Soyuer’in konukları takdim etmesi ve uzmanlık alanlarını belirtmesi ile başladı. Soyuer ayrıca sektörün farklı dallarındaki aktörlerin bir araya geldiğini ve piyasanın geçmişinden çok geleceğinin konuşulacağını da oturumun başında belirtti.

Moderatör Firuz Soyuer’in Gavin Neilan’a gelişmekte olan ülke kategorisinde yer alan Türkiye’den şirket olarak ne umdukları hakkında sorduğu soru üzerine Neilan gayrimenkul sektörünün en önemli üç stratejini sayarak bu strejileri uygulamanın Türkiye’de uygun olduğu cevabını verdi.

Ulf Pettersson en önemli şirket politikalarının en uygun ortağı bulabilmek olduğunun önemine değinirken Türkiye, Hindistan ve Rusya’daki ortaklarını bulmadan önce şirket olarak detaylı bir araştırma sürecinden geçtiklerini belirtti.

Burhanettin Yurtseven yabancı sermayenin son 6 senedir kriz sebebiyle hayal kırıklığı olduğunu, Türkiye’de yatırım yapmanın çok kolay olmadığını, krizden önce şirketlerin daha kolay risk alabildiklerini, Türkiye’de profesyonel bir ortam için zaman gerektiğini belirtti.

Döne Yalçın ise sektörün yasal boyutu hakkında detaylı bilgiler verdi. Yeni Gayrimenkul Yasası ve Türk Ticaret Kanunu’nun getirilerini ve tartışma yaratan taraflarını aktaran Yalçın, Türkiye’ye gelen yabancı yatırımcılara hukuk sisteminin açık ve anlaşılır hale getirilmesini, bu konuda Türkiye’den daha kötü durumda olan ülkeler olsa da çok profesyonel ve kolay sisteme sahip ülkelerin de olduğunu sözlerine ekledi.

Oturuma hakim konu başlıkları krizin sektöre etkisi, sektörün profesyonelleşmesi konusundaki görüşler ve ülkemiz gayrimenkul hukuk sistemi oldu.

Oturum, konuşmacıların sosyal medya ve salon sorularına cevap vermesi ve eklemek istedikleri hususları ifade etmeleriyle son buldu.

Etiketler

Bir yanıt yazın