ArkiPARC 2012’de Büyükdere Caddesi’nin Sorunlarına Çözüm Aranıyor

İstanbul'un Merkezi İş Alanı (MİA) konumundaki Büyükdere Caddesi'ndeki sorunlarına çözüm bulmak ve yeni alternatifler üretmek amacıyla gayrimenkul sektörünün öncüleri, yerli ve yabancı mimarlar ArkiPARC 2012'de bir araya geliyor.

Zincirlikuyu-Maslak Aksı, yarattığı dinamikler ve fırsatların yanı sıra başta ulaşılabilirlik olmak üzere estetik, kamusal alan yetersizliği vb. pek çok sorunu bünyesinde barındırıyor.

29 Mart 2012 Perşembe günü gerçekleşecek Büyükdere II Çalıştayı’nda “Fırsat ve Sorun ikilemi” başlığı altında Büyükdere Caddesi’nin yeni bir vizyon içinde yakın çevresi ile birlikte ele alınarak hem yeni fırsatların yaratılması hem de sorunların çözülmesi amaçlanıyor.

İstanbul hakkında yaratıcı fikirler üreten genç ve dinamik mimarlık ofisi Superpool, startejik plan geliştirme odaklı çalışan Kentsel Strateji ve Arkitera Mimarlık Merkezi’nin ortaklaşa çalışması sonucu Büyükdere’ye alternatif bir alan önerisinde bulunularak İstanbul’un yeni merkezi iş alanı odağı belirlendi.

Bu alternatif proje çalıştay kapsamında mimarlar, şehir plancıları ve gayrimenkul sektörünün öncüleri tarafından masaya yatırılacak.

Çalıştay’ın önemli katılımcılarından biri modernist mimarlığın sınırlarını zorlayan avant-garde yapıları ile “asi mimar” olarak bilinen İngiliz mimar William Alsop. İstanbul’a dışarıdan bakan bir göz olarak Alsop, çalıştay öncesi konuyla ilgili bir ön değerlendirme yapacak. İstanbul’da pek çok kez bulunan William Alsop, İstanbul hakkındaki izlenimlerini ve önerilerini ArkiPARC katılımcıları ile paylaşacak.

Çalıştay’ın bir diğer önemli konuğu ise dünyanın hemen hemen her noktasında faaliyet gösteren önemli müşavirlik şirketi AECOM’dan Christopher Choa. AECOM Tasarım ve Planlama departmanı müdürü olan Choa, master plan ve ekonomik gelişim projelerinde uzman biri olarak görüşlerini katılımcılara aktaracak.

Kentsel Strateji’den Ali Faruk Göksu ve Sıla Akalp’in moderatörlüğünü yapacağı çalıştayda, Gökhan Avcıoğlu (Global Architectural Development), Bünyamin Derman (DB Mimarlık), Selva Gürdoğan (Superpool), Gregers Tang Thomsen (Superpool) gibi Türkiye’nin önemli mimarlarının yanı sıra Mehmet Even (Zorlu Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım AŞ), Ayla Heyfegil (Servotel İstanbul Ofisi, Yönetici Ortak), Zafer Ergüven (KREA Gayrimenkul), Erhan İşözen (Kentsel Tasarım Ltd), Tavit Köletavitoğlu (Atlas Proje, Kurucu), Ramadan Kumova (Fer Yapı, İcra Kurulu Başkanı), Işıl Dinçer (TSKB Gayrimenkul Değerleme, Genel Müdür), Firuz Soyuer (DTZ Pamir & Soyuer Yönetici Ortak), Murat Ergin (Kuzeybatı, Genel Müdür) ve Fatma Aslı Yılmaz (TSKB GYO, Yatırımlar Müdürü) gibi gayrimenkul sektörünün öncüleri ve Arkitera Mimarlık Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yılmaz da yer alacak.

Bu oturumdaki konuşmacılara Twitter üzerinden soru sormak ve İstanbul ile ilgili yorumlarınızı ulaştırmak için gönderdiğiniz iletiye #ap1227 hashtag’ini eklemeniz yeterli olacak. Etkinlik ile ilgili bütün gelişmeleri www.arkiparc.com adresinden takip edebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın