ArkiPARC 2011 Gayrimenkul Ödülü Kazananları Belli Oldu

Arkitera Mimarlık Merkezi'nin "Kentsel Kalite için Diyalog" teması ile gerçekleştirdiği ArkiPARC 2011 kapsamında 31 Mart akşamı Fulya Fuar Merkezi'nde gerçekleşen ödül töreni Belediye Başkanları, gayrimenkul geliştiricileri ve mimarları bir araya getirdi.

Fiziksel çevrenin niteliğinin iyileştirilmesine katkı sağlayan kişi ve kurumlar onurlandırmayı amaçlarken sektöre örnek teşkil eden başarılı yatırımları öne çıkaran Gayrimenkul Ödülü ilk kez 2008 yılında verilmişti.

Konut, Ofis, Otel, Alışveriş Merkezi, Alternatif Yatırımlar ve Karma Kullanım alanlarında geliştirici ve mimarlık ofislerine verilen Gayrimenkul Ödülü 2011 gazeteci/mimar Özlem Gürses’in sunumu ile renkli görüntülere sahne oldu.

Avi Alkaş, Alaeddin Babaoğlu, Kerem Erginoğlu, Celal Abdi Güzer, Hakan Kodal, Firuz Soyuer ve Feyzi Tecellioğlu’ndan oluşan 2011 Gayrimenkul Ödülü Seçici Kurulu tarafından seçilen Gayrimenkul Ödülü kazananları, konut kategorisinde suitler ve sosyal alanları farklı yaşam biçimlerine cevap verebilecek şekilde çok alternatifli olarak tasarlanan L’ist İstinye Suites, ofis kategorisinde daha fazla yeşil, daha fazla konfor ve verimlilik hedeflerinden yola çıkarak geliştirilen Levent Ofis, AVM kategorisinde projesinde ince detaylara gösterilen özen ve yerel kültürden esinlenen binaları ile eski şehir dokusunu projeye taşıyan Forum Aydın, otel kategorisinde yaklaşık 15 yılı alan özel bir geliştirme hikayesini içinde barındıran ve Kapadokya Bölgesi’nde Uçhisar’da bulunan çok özel bir butik projesi olan Argos in Cappadocia, alternatif yatırımlarda Tarihi Beyoğlu mahallesinde yer alan sergiler, etkinlikler, provalar ve çeşitli kültürel eğitim programları için varolan çok amaçlı bir alan olan Borusan Müzik Evi, karma kullanım da ise Çeşme Marina oldu.


Özlem Gürses – Hakan Kodal – Yusuf Ziya Yılmaz – Ömer Çamoğlu (Fotoğraflar: Uğur Ceylan)

Samsun Belediye Başkanı’ndan L’ist İstinye Suites’e Ödül
Krea Gayrimenkul tarafından geliştirilen ve Çamoğlu Mimarlık tarafından projelendirilen “Yeni Yaşama Yeni Bir Davet” sloganıyla Eylül 2010’da kapılarını açan L’ist İstinye Suits, Gayrimenkul Ödülü 2011’e aday olan 20 konut projesi arasında en iyi konut projesi olarak değerlendirildi. Krea Gayrimenkul adına ödülü Krea Gayrimenkul İcra Kurulu Başkanı Hakan Kodal, Çamoğlu Mimarlık adına ise Ömer Çamoğlu ödüllerini Samsun Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’dan teslim aldı.


Faruk Göksu – Ömer Egesel

Tekfen-OZ’un A+ sınıfı ofis projesi: Levent Ofis
Ofis geliştirmeleri arasında daha fazla yeşil, daha fazla konfor ve verimlilik hedeflerinden yola çıkan Levent Ofis’in konsept tasarımı Mimar Prof. Juan Pablo Molestina’ya (M. Arch., BDA), mimari projeleri ise Swanke Hayden Connell Architects’e (SHCA) ait. Kentsel Strateji’den şehir plancısı Faruk Göksü tarafından takdim edilen Ofis Kategorisi Ödülü’nü geliştirici adına ekfen Emlak Geliştirme Genel Müdürü Ömer Egesel, mimari proje adına Swanke Hayden Connell Architects’ten Zeynep Orbek teslim aldı.


Gökşin Ilıcalı –
Mehmet Özhaseki

Uzun yılların emeği ile şekillenmiş eşsiz bir proje: Argos in Cappadocia
ArkiPARC 2011 çok çok özel bir projeyi de ödülle taçlandırdı. 15 yıllık bir geliştirme hikayesini içinde barındıran, geliştiricisi Gökşin Ilıcalı’nın bir hayalin gerçeğe dönüştürülme başarısını gösteren butik otel Argos in Cappadocia büyük ilgi gördü. ArkiPARC 2011 konuşmacıları arasında da yer alan Argos Yapı Kurucu Ortağı Gökşin Ilıcalı projede emeği geçen taş ustalarından bazı isimlerin de geceye katıldığı bilgisini paylaşınca izleyicilerden büyük alkış aldı.

Projede imzası bulunan ve hayatını kaybeden ünlü mimar Turgut Cansever’in adına ödülü almak için sahneye gelen mimar Aslı Özbay ve Gökşin Ilıcalı’ya ödüllerini Kayseri Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki sundu.


Salih Çeçen – Aziz Kocaoğlu

İzmir’in İncisine Ödül, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan!
Karma Kullanım kategorisinde ödül, İzmir’in incisi olarak da adlandırılan Çeşme Marina Projesi’ne verildi. IC Çeşme Marina Yatırım adına Salih Çeçen ile AYYAPI Mimarlık’ın ortakları Ahmet Sayar ve Turgut Çıkış ödüllerini, bir anlamda projenin de ev sahibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan aldı.


Yağız Zaimoğlu – Ziyaettin Akbaş

Alternatif Yatırımlara Kültür ve Sanat Damgasını Vurdu
Alternatif Yatırımlar kategorisinin birincisi, tarihi 1875 yılına kadar uzanan Fransız bir mimar tarafından inşa edilen Borusan Müzik Evi oldu. Borusan Müzik Evi’nin ödüllerini, Borusan Kültür Sanat adına, Müzik Evi Direktörü Yağız Zaimoğlu ile Global Architectural Development Yönetici Ortağı Mimar Gökhan Avcıoğlu, Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş’ın elinden aldı.

Yerelliğe Vurgu Forum Aydın’a Ödül Getirdi*
AVM kategorisinde, Multi Development Türkiye tarafından geliştirilen, mimari proje olarak da Era Mimarlık yönetiminde, T + T Design katkılarıyla projelendirilen Forum Aydın AVM ödüle layık görüldü. Diğer tüm projelerinde olduğu gibi farklı şehirlerde gerçekleştirdiği AVM projelerinde yerelliğe vurgu yapan Multi Development Türkiye’nin Forum Aydın AVM projesi 22 proje arasından en iyi proje olarak değerlendirildi.

Rönesans Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Gayrimenkul Grubu Başkanı Kamil Yanıkömeroğlu, geliştirici firma Multi Development Türkiye CEO’su Hulusi Belgü’ye ödülü takdim etti.

Arkitera Mimarlık Merkezi’nin düzenlediği ArkiPARC 2011’de, Gayrimenkul Ödülleri’nin yanı sıra sponsorlar, paydaşlar, jüri üyeleri ve bütün konuşmacılar sertifika ile ödüllendirildi. Gayrimenkul, kamu ve inşaat sektörü içindeki yeni rollerinin ve olası işbirliklerinin keşfedilme şansının yakalandığı ArkiPARC 2011 maratonu, ödül töreni sonrası keyifli bir kokteyl ile sona erdi.

*”31 Mart akşamı gerçekleşen ArkiPARC 2011 Ödül Töreni’nde, AVM Kategorisinde ödül alan Forum Aydın’ın tasarımcısı ERA Şehircilik Mimarlık Müşavirlik Ltd.Şti. maddi bir hata sonucu anılmamıştır. Düzeltir özür dileriz.”

Etiketler

Bir yanıt yazın