ARKIMEET’te Mimarlıkta Türk Pasaportu

ARKIMEET'ten son gelişmeler... Yurtdışında eğitim görmüş mimarlar, Türkiye'de çalışmayı ve mimarlık eğitimini tartışıyor.

ARKIMEET etkinliğinde ‘”Mimarlıkta Türk Pasaportu” ismiyle yapılan konuşmada, son zamanlarda İstanbul’da mimari pratiklerine başlayan ve mimarlık eğitimlerini yurtdışında yapmış/ tasarlamış mimarlar söz aldı.

Henning Larsen Architects’ten Anne Marie Galmstrup’un moderatörlüğünü yaptığı tartışmada, Salon Architects’in kurucularından eğitimini İTÜ’den sonra AA’de tamamlayan ve Zaha Hadid ile 7 sene çalışma deneyimi olan Melike Altınışık, yine İTÜ’den mezun olarak eğitimini Danimarka’da bitirerek Jean Novel’in ofislerinde çalışma fırsatını bulan Hakan Aldoğan ve OMA’dan sonra İstanbul’da açtıkları Superpool ile mimarlık pratiğine devam eden Selva Gürdoğan; yurtdışında yaşama / öğrenim ve çalışma deneyimlerini konuşmanın yanısıra, genel mimarlık eğitimi  ve İstanbul’daki mimari tasarım ve yapım sürecini eleştirel bir bakışla inceleyerek, deneyimlerini tartıştılar.

Konuşmada dünyanın farklı yerlerinde eğitim ve üretme tecrübelerine sahip mimarlar, kendi özgün tasarım pratiklerini İstanbul’da üretim süreçlerine nasıl eklemlediklerini ve buraya özgün karşılarına ilk defa çıkan sorunları ve çözümlerini paylaştılar. Kendi mimarlık pratikleri üzerinden müşteri- tasarımcı / mimar ve öğrenci arasındaki ilişkileri inceleyen ve iredeleyen mimarlar, mimarlık eğitimi ve tasarım sürecine katksını da ayrıca tartıştılar.

Etiketler

Bir yanıt yazın