ARKIMEET 2014’ün Teması Belli Oldu: “Ya Sonra?”

ARKIMEET 2014, 19-20 Kasım 2014 tarihlerinde İstanbul Four Seasons Hotel The Bosphorus'ta Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından VitrA öncü sponsorluğunda mimarların buluşacağı bir etkinlik olarak düzenleniyor.

ARKIMEET 2014’te “Ya Sonra?” Sorusu Sorulacak

“Mimarlar İstanbul’da Buluşuyor” sloganıyla yola çıkılan etkinlikte tema “Ya Sonra / What’s Next?” olarak belirlendi.

Çok yakın geçmişte tartışılan kavramlar bugün karşılığını bulamıyor. Sınırları aşıp küreselleştik; kazandık mı yoksa kaybettik mi? Sosyal medya ile “sosyalleştik” mi yoksa! Peki ya tüm bunlar kentleri, binaları, kullandığımız ürünleri nasıl değiştiriyor?

Önümüzdeki bir iki yılı bile öngöremezken bu belirsizlik ortamı tasarımcıları nasıl etkiliyor? Bu algı ortamının kentlerin gelişmesindeki belirleyici gücü ne? Mimarlık bu hızlı ve inovatif süreç içinde kendisine nasıl yön çizecek? Tasarımcılar mevcut ortamı bir fırsat ve trend olarak değerlendirebilecek mi? Ve en önemlisi insanlık ve çevreyi nasıl bir gelecek bekliyor…

Tüm bu soruların sorulacağı ve belki de cevaplarının detaylı bir şekilde konuşulacağı ARKIMEET 2014 etkinliği ile ilgili tüm güncel bilgilere www.arkimeet.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın