Arjantin’de Gösterişten Uzak Konut Projesi

Arjantin'in Córdoba şehrinin batı bölgesinde konumlanan Pablo Senmartin tarafından tasarlanan ev, La Costanera del Río Suquía, Botanik Bahçesi, Arroyo El Infiernillo gibi geniş yeşil alanlara sahip bir mahallede yer alıyor.

Genç ve çalışan bireylerden oluşan bir aile için tasarlanan konut 12,5 x 21 metre bir arsa üzerinde bulunuyor ve 200 m² toplam inşaat alanına sahip.

Arazinin 1,1 metrelik doğal eğimi göz önünde bulundurularak projede iki kat ve bir avlu fikri üzerinde çalışılmış. Öngörülen seviyenin sağlanabilmesi için avlu, temel kazılırken elde edilen malzeme ile doldurulmuş.

Üzerindeki yatay açıklıkların, güneş ışınlarının doğrudan gelişini önleyen bir dizi kavak ağacı ile korunduğu betondan bir kutu şeklinde tasarlanan yapı, gösterişten uzak bir görüntü sunuyor.

Görsel bir filtre vazifesi gören ve bir güvenlik elemanı olarak da kullanılan metalik ızgara homojen bir görüntü yaratırken, evin üst iki katı ile zemin katı birbirinden ayırıyor ve üç katın yaratacağı görsel yoğunluğu kırıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın