Arjantin’de Bir Apartman Binası: ATH 50

Cubero Rubio studio tarafından tasarlanan ATH 50, Arjantin, Buenos Aires'te Chacarita mahallesinde bulunuyor. Yapı, farklı dönemlerin ürünü olan ve mahallede bir arada var olan farklı yapı stillerinin ortasında yer alıyor.

Fotoğraflar: Ramiro Sosa

Apartman, birinci ve dokuzuncu katlar arasında dağılmış bir, iki ve üç odalı toplam yirmi dört daireyi içerecek şekilde düzenlenmiş.

Proje, kentsel düzeyde, mahallenin fiziksel ve zamansal hareket özelliğinin ortasında bir duraklamayı temsil eden nötr ve saf bir bina olarak tasarlanmış. Zemin kat ve birinci katın görsel entegrasyonu ile simüle edilen çift yükseklik ve binanın girişinde oluşturulan bölüm binanın içi ve kaldırım arasında bir fuaye görevi görüyor.

Çağdaş bir konutun karakteristiği, kompleksin birimleri rafine özelliklere sahip bir görüntü ile tanımlanmış. Tüm dairelerde yer alan geniş balkonlar projeye katma değer yaratıyor.

İşlevsel olarak bina, yaya ve araç girişi, otopark içeren bir zemin kata sahip. Evler birinci ile dokuzuncu kat arasında yer alırken, havuz, solaryum içeren ortak teras onuncu ve üçüncü katta yer alıyor.

Ana cepheyi oluşturan balkonların varlığı binaya belirli bir asimetrik denge veriyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın