Arınç: TOKİ’nin alanını biraz daraltmamız lazım

Celal Bayar Üniversitesi'nde bir ünitenin açılışını yapan Bülent Arınç, TOKİ için 'çok açıldılar.

Sıkıntılar oluşabilir diye düşünüyorum’ derken, töreni izleyen basın mensuplarına da sert çıktı.

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi Dahili Bilimler Ünitesi’nin açılış törenine katılan Bülent Arınç,TOKİ’nin fazla açıldığını söyledi.

CBÜ’nün yeni fakülte ve yüksekokulların sevindirici olduğunu söyleyen Arınç, “Rektörümüzün müjdelerini hep beraber aldık. Bu yüksekokullar, açılacak olan, açılmış olanlar hepsi bizim için çok önemli. Yenileri için TOKİ’ye inşaat yaptırılmak isteniyor. Bunları takip ediyoruz. TOKİ şu anda Türkiye’de birçok şey yapıyor. Bunlara da sıra gelir tahmin ediyorum.” diyerek TOKİ’yi överken bir de eleştiri getirdi.

Direkt olarak Başbakan’a bağlı kurumlardan biri olan ve Erdoğan’ın her fırsatta övdüğü TOKİ’nin alanının biraz daraltılması gerektiğini söyleyen Arınç, ‘Çok açıldı, Türkiye’nin her yerinde çok şey yapmaya başladı. Sıkıntılar oluşabilir diye düşünüyorum. Ama yine TOKİ’nin kendi imkanları ve kendi ihalesiyle bu yerleri yaptırmasının daha çabuk, daha güçlü olabileceğini düşünüyoruz. Bütün bunlara dikkat etmemiz lazım.’ dedi.

BASIN MENSUPLARINA ELEŞTİRİ
Arınç, açılış töreninde konuşmalar yapıldığı sırada bir kişinin sesini yükselterek protesto girişiminde bulunmasından sonra basın mensuplarının o bölüme doğru hareket etmesini eleştirdi:

“Ne hikmetse basınımız elinde kamerasıyla fotoğraf makinesiyle burayı bırakıyor, hurra ‘kim bu bağıran adam’ diye onun peşine düşüyor. Elimde bir imkan olsa sizi orada tutarım, buraya bir daha gelmenize engel olurum. Böyle şey olmaz. Burada bu üniversitenin rektörü, bu kentin valisi konuşuyor. Onların bulunduğu bir yere birisinin bir şeyler yapıvermesi ilgiyi oraya çekmemeli. Basınımızın düştüğü bu durum beni fevkalade üzüyor. Çünkü Türkiye’de basınımız çok şükür büyük ölçekte gerçek görevini yapma gayreti içerisinde ama bir kısmı da ‘ne buluruz acaba, olumsuzluk adına da onu haber yaparız’ endişesi içinde. Birisinin güzel bir benzetmesi var. ‘Bir bayanın ayağı taşa takılsa, yere düşse, etekleri açılsa da haber yapsak’, böyle şey olmaz. Çok haksız, yanlış bir şey. Birisinin ayakkabısının bağı çözülmüş olsa, birisinin ökçesinde delik olsa, birisi yere eğilirken öbürü de ona yardım ederken altına bir yazı yazacak duruma gelse… Kusura bakmayın, basının gerçek vazifesi bu değil. Dolayısıyla merak etmişsinizdir diye kabul ediyorum. Kendini bilen var, bilmeyen var. Bırakın bağırsın dursun. Onunla ilgilenecek insanlar mutlaka çıkar.”

BİR ELEŞTİRİ DE ANARŞİSTLERE
Türkiye’de yanlış ideolojilerin deli gömleğini giymiş bazı mensuplarının ellerinde taş ve sopayla bankalara, hastanelere, vergi dairelerine saldırdığını belirten Arınç, “Çiçekleri bile tahrip eden yanlış bir zihniyetin kurbanı onlar. Kadıköy’de, Taksim’de bunları görüyoruz. Sokaklarda polise karşı silah kullanan, polise karşı ‘Biz anarşistiz, her şeyi yakar yıkarız, banka, hastane, vergi dairesi de neyin nesi, camlarını indiririz’ diyen hasta ruhlu insanlar da var, tehlike onlardadır. Onlara karşı da bu kahraman polisimiz görevini yapıyor” diye konuştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın