Arazinin Satışına İzin Vermeyeceğiz

İstanbul Sancaktepe’de doğal afetlerde toplanma sığınma ve sahra hastanesi yeri olarak tahsis edilmiş arazinin satışı için ihaleye çıkarılmasına ve Sancaktepeliler tepkili.

Önceki gün Samandıra’da bulunan arazide bir basın acıklaması yapan CHP Sancaktepe ilce başkanı Ayten Durmuş arazinin satılmasına izin vermeyeceklerini belirterek “Burada çadır kurarak, ihale gününe kadar bekleyeceğiz. Sancaktepe halkının olan bir araziyi belediye başkanı bu kadar rahat satamaz. Olası bir deprem durumunda Sancaktepeliler ne yapacaktır” diye sordu. Eyleme destek veren EMEP ve BDP ilçe başkanlarına ve ilçe yönetiçilerine teşekkür eden Durmuş şöyle konuştu; “Burası Sancaktepe halkının ve herkes sahip çıkacaktır. Bizler buradan da bir çağrı yaparak ihalenin yapılacağı günde orada olacağız ve Belediye Başkanı İsmail Erdem’in de Sarıgazi halkının nefesini Belediye Başkanı İsmail Erdem hissedecektir. Sancaktepeliler de bu arazinin satılmasını peşkeş çekilmesini istemiyorlar.”

Görüşlerine başvurduğumuz Sancaktepeliler bu alanın satılmasına izin vermeyeceklerini ve tüm Sancaktepe halkının da bu alanlara sahip çıkmasını ve salı günkü ihale sırasında orada olacaklarını ve buna asla izin vermeyeceklerini dile getirdiler.

OLASI DEPREMDE NE YAPILIR

Kemal Türkler Mahallesi Muhtarı Kazım Özmen arazinin satılmasının Sancaktepe halkına yapılmış en büyük haksızlık olduğunu belirterek, “Orası sahra hastanesi ve doğal afet durumlarında toplanma yeridir ve belediye bu kadar önemli bir yeri satış ihalesine sunması kabul edilecek bir şey değildir ve ben bu alanın satılmasına karşıyım ve karşı olacağım. Hepimiz iyi biliyoruz ki İstanbul hep bir deprem tehdiyle yaşıyor, olası bir deprem veya felakette bu kadar insan nereye gider ne yapar? Sağlık hizmetini nasıl alır? Bu durumu anlayabilmek için illa o anın gelmesi gerekmiyor. Şimdiden karşı durulmalı ve oranın ranta kurban gitmesine izin verilmemelidir. Hepimiz birlikte olup karşı durmalıyız” dedi.

DURDURULMASI GEREKİR

Sancaktepe’de yaşayan biri olarak satışa karşı olduğunu dile getiren Mustafa Genç şöyle konuştu; “Sancaktepe Belediyesi bukadar önemli bir alanı böyle kolayca peşkeş çekemez ve biz bu peşkeş çekmeye karşı Sancaktepe halkı olarak hep bir ağızdan cevap vermeliyiz. Bu tür alanların İstanbul nufusunun artışına göre çoğaltılması gerekirken AKP’li belediyeler buraları ranta kurban ediyor. Olası bir deprem anında ne yapacağız? Halkın malı olan bir arazi belediye başkanının isteğine göre satılamaz. Seçimlerin yaklaşmasıyla belediye elindeki önemli bir çok yeri satarak birkez daha göstermişlerdir rantcı belediyeci olduklarını.”

Sancaktepe’de esnaf olan İbrahim Ballı alanın satılmasına karşı olduğunu herkesin de buna karşı cıkacagını düşündüğünü vurgulayarak, “Bu alanlara ihtiyaç varken nasıl olur da Sancaktepe Belediyesi bu alanı satışa çıkarır. Yapılacak olan satışın durdurulması ve bu alanın konumu halinde kalması gerekiyor. İstanbul çok büyük bir şehir ve bu alanlara ihtiyaç çok. Olası bir durumda o yüzden bu alana tüm Sancaktepe halkı olarak sahip cıkmalıyız” diye konuştu.

BU DURUMA KARŞI ÇIKMALIYIM

Öğrenci olan Dilan Göz, ben Sancaktepe Belediyesinin açtığı ihaleyi duyduğunda çok şaşırdığını vurgulayarak, “Herkes ‘İstanbul’u sürekli büyük bir deprem bekliyor’ diye uyarıyor. Özellikle Marmara depreminden sonra hep bir deprem olacak korkusu varken insanlarda bu tür alanların rant tutkusuna kurban edilmesi AKP’li yönetimlerin pazarlamacı politikalarını bir kez daha ortaya koyuyor. Ben Sancaktepe’de yaşayan biri olarak buna karşı çıkmalıyım. Eğer bugün cıkmazsam yarın olası bir depremde yaşacağımız o büyük sıkıntıların sorumlusu da olacağımı biliyorum. O yüzden tüm Sancaktepe halkını bu duruma duyarlı olmaya çağırıyorum. Bizim halkın malı olan yerleri belediye başkanı ve yandaşları böyle har vurup harman savurup satamazlar. Biz buna izin vermeyeceğiz.

Etiketler

Bir yanıt yazın