Arata Isozaki Binasının Yenilenmesi

Arata Isozaki Binasının Yenilenmesi

Japon mimarlık ofisi LoHA (Laboratory of Hiroshi Yamada Architects) Japonya’nın Katsuyama şehrinde 1985 yılında Pritzker ödüllü mimar Arata Isozaki tarafından tasarlanan bir binanın içini yeniledi.

parlak yüzeyli büyük masa, yükseltilmiş kubbeden gelen ışığı yansıtıyor

Fukui Eyaletinde yer alan yapının içi, eşarp ve yaşam tarzı mağazası olarak kullanılmak üzere yeniden tasarlanmış.

Orijinalinde Isozaki tarafından  tasarlanan brüt beton yapı, 1050 mm’lik bir ızgara ve katı geometrik formları şekillendiren bir tavan kubbesiyle çerçevelenmiş. Osozaki’nin tasarım ilkelerini izleyen yenileme projesinde, iç mekanda hafif değişiklikler yapılarak, eşarplar ve odada yüzer gibi görünen çeşitli eşyalar gibi yumuşak değişkenliklere sahip esnek bir ürün teşhiri alanına odaklanılmış. Yenilemede, birleştirilebilen büyük bir masa ve kabloları asmak için duvarda yuvarlak halkalar kullanılmış.

Yeni eklenen büyük masa birleştirilebilir veya iki modüle dönüştürülebilir.

Tasarım ekibi mevcut yapının duvarlarında ürünlerin sergilenebileceği yüzeyler ve çerçeveler oluşturmuş. Yenileme planı kapsamında mevcut uzun tezgah yeniden boyanmış, zeminin döşemeleri değiştirilmiş ve tesisatlar yenilenmiş.

Masayı destekleyen kare ahşap üniteler, ayrı koltuklar ve teşhir kutuları oluşturmak için sökülebilir şekilde tasarlanmış.

Hem sergilenen eşarpları hem de beton çerçeveyi vurgulamak için masanın yüzeyine beyaz ve gümüş melamin kaplamalar uygulanmış. Zamanla kolayca bozulan bir malzeme olan Lauan kaplama, iç mekandaki çeşitli yüzeyleri kaplayarak konukları dokunmaya, üzerine oturmaya veya fiziksel bir ölçek duygusu hissetmeye davet edecek şekilde uygulanmış.

beton duvara yuvarlak halkalar ve çerçeveler monte edilmiş.

Çıplak gri beton duvar ile yumuşak kiremit halı zemin arasındaki kapı, karşıdaki mermer duvarın kompozisyonuna bakan çelişkili dokulara aracılık eden bir hoparlör kümesine uzanacak şekilde ayarlanmış. Yumuşak yosun havası yaratmak üzere seçilen halı beton formların arasına serilmiş.

ürünleri sergilemek için beton duvarlara bir streç tel asma sistemi takılmış.

Salonun hem pürüzlü hem de yumuşak yüzeylerinin gri tonları, rengarenk eşarpların ön plana çıkmasını sağlamak üzere seçilmiş. Duvara tutturulmuş birkaç yuvarlak halka, telleri germek ve ürünlerin teşhiri için bir askı sistemi oluşturmak için bir araç olarak kurulmuş.

yapıya yeni bağlantı parçaları yerleştirilmiş.

Etiketler

Bir cevap yazın