Arap Yarımadası’na Bir Proje de Norveçli Mimarlardan

Norveçli mimarlık ofisi Snøhetta tarafından Ras al-Khaimah'ta tasarlanan Gateway projesi.

Son günlerde birçok tanınmış mimarlık ofisi Orta Doğu’da proje tasarlıyor. Abu Dhabi, Dubai gibi emirliklere ek olarak Ras al-Khaimah da bu bölgeler arasında yer almaya başladı. Ras al-Khaimah, Basra Körfezi’nin doğusunda yer alan, Birleşik Arap Emirlikleri’nden biri. Ras al-Khaimah da, Abu Dhabi’de tasarlanan Masdar City gibi sürdürülebilir ilkeler ışığında planlanıyor.

Bölgenin master planı 2007 yılında OMA tarafından hazırlanmıştı. Master plandan bir yıl sonra ise bölgenin giriş alanı tasarımı olan Gateway projesi ortaya çıktı. Kent girişi olarak 450.000 m²’lik alan üzerine kurgulanan ve Norveçli mimarlık ofisi Snøhetta tarafından tasarlanan bu yapı kompleksinde bir otel ve konferans salonu projesi bulunuyor.

Tasarımda, bölgedeki dağ ve çöl manzarasından esinlenilmiş. Bu konsept, kendiliğinden gölgeli, samimi ve korunaklı mekanlar sunuyor. Dalgalı mimari, ana girişi tanımlayan çarpıcı bir simgesel kule ile nitelik kazanıyor. 200 metre yüksekliğindeki kulede, panoramik manzaralı 5 yıldızlı bir otel yer alacak.

Toplam 270.000 m²’lik karma kullanımlı yapıda bir konferans salonu, sergi salonu, oteller ve ticari mekanlar bulunacak. Aynı zamanda tasarımda önemli bahçe ve peyzaj detayları da öne çıkıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın