Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri ile Teknoloji Bölgeleri Zirvesi’nden Sabri Paşayiğit Mimarlık’a Ödül

12 Kasım 2021 Cuma günü Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri ile Teknoloji Bölgeleri Zirvesi'nde; 10 farklı kategoride 30 ödül sahiplerini buldu. Sabri Paşayiğit Mimarlık, 'En Fazla Tasarım Personeli İstihdamı Kategorisi'nde 1.lik ödülünün sahibi oldu.

Gebze Bilişim Vadisi’nde Teknoloji Geliştirme Bölgeleri, Ar-Ge ve Tasarım Merkezlerinin 2020 yılı performans endeksi sonuçlarının açıklandığı, 8’inci Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri ile Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi gerçekleştirildi. T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri 2020 yılı Performans Endeksi’nde sıralamaya giren firma temsilcilerine ödüllerini takdim etti.

2005 yılından beri faaliyet gösteren ve 2018 itibariyle ‘Tasarım Merkezi’ unvanına sahip olan Sabri Paşayiğit Mimarlık; ‘En Fazla Tasarım Personeli İstihdamı Kategorisi’nde 1.lik ödülünün sahibi oldu. Sabri Paşayiğit Mimarlık, Türkiye’nin en büyük mimarlık ofislerinden biri olarak; master plan, karma kullanım ve kentsel yenileme gibi büyük ölçekli projeler üretmektedir. Konut, ticaret, sağlık ve eğitim gibi projelerden oluşan geniş bir portföye sahiptir. İstanbul ve Bakü ofislerinde toplam 160 kişilik genç, güçlü ve dinamik kadrosuyla, teknolojik olanaklardan maksimum seviyede faydalanarak, global ölçekteki projelerini başarıyla yürütmeye devam etmektedir.

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından, 2016 yılı itibariyle, belirli kriterleri sağlayan firmalara ‘Tasarım Merkezi’ unvanı verilmeye başlanmıştır. Verilen bu unvan ile “özel sektörde, tasarım yoluyla ülke ekonomisinin uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir yapıya kavuşturulması için ürün veya ürünlerin işlevselliğini artırma, geliştirme, iyileştirme ve farklılaştırmaya yönelik yenilikçi faaliyetlerin artırılması, tasarım personeli ve nitelikli işgücü istihdamının artırılmasını desteklemek ve teşvik etmek” amaçlanmaktadır.

Etiketler

Bir yanıt yazın