Apartman.press 2021 Masa Takvimi

Apartman.press bu yıl içinde, şehrin katmanlarına temas eden sanat ve tasarım odaklı deneyler yapan, özel ve sınırlı sayıda ürünler çıkaran Kovan.lab bünyesinde kurulan bir baskı ve yayınevi.

Modern mimarlık ve kent dokusuna odaklı, mimari illüstrasyon ağırlıklı ürünler ve yayınlar yapmayı hedefliyor. Konu edilen yapıların ve mekanların hikayelerini de sunarak aslında mimarlık tarihi anlatısına da bir alternatif yaratmayı amaçlıyor. Elbette ilk olarak kurulduğu şehir olan Ankara’ya dair ürünler veriyor. Cinnah 19 illüstrasyonları ile başlayan bu anlatı, Onur Kutluoğlu ve Umut Şumnu’nun hazırladığı, Ankara Sergi Evi’nin Opera Binası’na dönüşümü ve Şevki Balmumcu’nun hayatını konu alan Opera’nın Hayaleti isimli grafik roman ile devam edecek. Bu günlerde ise 12 apartmanın illüstrasyonları ve kısa hikayelerinden oluşan 2021 masa takviminin hazırlıkları tamamlandı ve satışa çıktı.

Takvimin her ayı için Ankara kent belleğinde yer etmiş bir apartman seçildi. Ankara sivil mimarlığıyla ilgili çalışmalar yapan sekiz çizer buluştu ve yapıların mevsimler ile uyumlu illüstrasyonlarını yaptılar. Yapılar ile ilgili metinleri Cem Dedekargınoğlu hazırladı ve takvim sayfalarının arka yüzlerinde yerlerini aldı. Takvimin grafik tasarımını ise Sena Çelebi yaptı.

Çizerler ve Yapılar

Ocak – Bay Mehmet Ali Sönmez Apartmanı – Oğuzhan Dağdelen
Şubat- Büklüm 18 Apartmanı – Onur Kutluoğlu
Mart – Cinnah 19 Apartmanı – Onur Kutluoğlu
Nisan – Çankaya 32 – Dilara Özlü
Mayıs – 14 Mayıs Evleri – Rüya İğit
Haziran – 96’lar Apartmanı – Nermin Öz
Temmuz – Gemi Ev (Özkanlar Evi) – Rüya İğit
Ağustos – Teras Ev – Deniz Yıldırım
Eylül – Maliye Evleri – Nermin Öz
Ekim – Erzurumlu Nafiz Bey Apartmanı – Bilal Uğur Liman
Kasım – Umurbey 7 Evi – Dilara Özlü
Aralık – Güneş Apartmanı – Oğuzhan Dağdelen

Apartman.press ürünlerine lab.kovan.institute adresinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın