AOÇ Orman Genel Müdürlüğü Alanına Yapılacak Başbakanlık Hizmet Binası’nın Ruhsatı Ortaya Çıktı

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin 3 aydır resmi yazıyla Büyükşehir Belediyesi ve Başbakanlık'tan istediği Ruhsat TOKİ tarafından 16.01.2013 tarihinde gönderildi.

Ruhsatla ilgili Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan ve Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Tezcan Karakuş Candan değerlendirmelerde bulundu. Ali Hakkan: “Ruhsata üç aydır ulaşmaya çalışıyoruz iptal davası açmak için, ancak yeni geldi, Ruhsat üzerinde, proje müellifinin ismi yok.26 maddeden alınmış bir ruhsat, her ne olursa olsun, mimarın ve şantiye Şefi’nin ruhsat üzerinde belirtilmesi gerekir. Müteahhit Firma Rönesans Holding, Ruhsat iptali için avukatlarımız hazırlıklara başladı, yarın AK-Sarayı mühürlemeyi yaptığımız saatlerde ruhsat iptaline de başvuracağız.”

Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Tezcan Karakuş Candan ise Ruhsat ile ilgili olarak “26. maddeden ruhsat aldığını daha önce söylemişler ama belgesini güvenlik gerekçesi ile gönderemeyeceklerini ifade etmişlerdi. TOKİ’den istedik, sanırım güvenlik gerekçesi kalkmış olsa gerek gönderdiler. Şu anda ruhsat elimizde. Ruhsat gayri ciddi hazırlanmış. TS 8707 Yapı Ruhsatı Standartlarına uygun bir ruhsat değil. Proje müellifinin yani mimarın ve Şantiye Şefinin ismi bile belli değil. İnşaatı yapan firmayı aradık, konuyla ilgili yetkili birisi ile görüşemedik. 17 Temmuz 2012 tarihinde ruhsat alınmış. Otuzbeşbin metrakare taban alanlı 207.000 metrekarelik bir inşaat alanı ile Atatürk orman Çiftliğinin kalbine başbakanlık tarafından saplanmış hançer in belgesi artık elimizde. Hemde 650.000 milyon lira bedelle, 840.000 işçinin maaşıyla…Atatürk Orman Çiftliği, bir yeşil alan olarak, bir cumhuriyet değeri olarak, olmazsa olmazımızdır.Buranın ruhsatı kamu vicdanında yok hükmündedir. Başbakanlık binası hukukun arkası dolanılarak kaçak bir şekilde, ağaç katliamı yapılarak devam etmektedir. 18 Ocak’ta bu yapıyı, bu vicdansızlığı tarihe not düşmek için mühürleyeceğiz, bu ruhsatı verenler, imza atan mimarlar hakkında da işlem yapacağız. Atatürk Orman Çiftliği’nin kalbine bir hançer gibi saplanan bu yapıyı yaptıran başbakan, o projeyi çizen mimarın tarih önünden aklanmayacaklarını söylemek isterim… Mimarlık eylemi ve kültürü önce toplum yararını düşünür”dedi.

Etiketler

1 Yorum

  • bulent-avcilar says:

    uvfff …. Bu Ne Yaf Faşitlerin Arasında Hissettim Kendimi Bir An…>>>
    Atatürk Orman Çiftliği’nin kalbine bir hançer gibi saplanan bu yapıyı yaptıran başbakan, o projeyi çizen mimarın tarih önünden aklanmayacaklarını söylemek isterim… Mimarlık eylemi ve kültürü önce toplum yararını düşünür”dedi.

    yarın AK-Sarayı mühürlemeyi yaptığımız saatlerde ruhsat iptaline de başvuracağız.”

    orman Çiftliğinin kalbine başbakanlık tarafından saplanmış hançer in belgesi artık elimizde.

Bir yanıt yazın