Ao-ft, Londra’da Ahşap Bir Ev Tasarladı

Ao-ft, Londra, Walthamstow'da çapraz lamine ahşap kullanarak bir aile evi ve stüdyo tasarladı.

Ao-ft, Londra’da sıra evler arasında yer alan bir arsaya çapraz lamine ahşap (CLT) kullanarak iki katlı ev inşa etti. 12 metre derinliğindeki bahçenin diğer ucuna, ana yapı ile uyumlu ahşap kaplı bir stüdyo yapısı tasarlanmış.

“Sprouse House ve Studio, bulunduğu sokağa ve araziye nazikçe uyum sağlayacak, aynı zamanda merak ve keyif de katacak şekilde tasarlandı. Tarihi başlangıçlarını yeniden hayal eden ve işlevlerini yeniden yorumlayan mekanlar yaratmak -bu durumda bir dükkan cephesinin konuta dönüşmesi- büyüleyici bir tasarım süreci oluşturuyor.”
Ao-ft’nin kurucu direktörü Liz Tatarintseva

Cephedeki ahşap paravanda yer alan uzun bir kapı, zemin kattaki oturma, yemek ve mutfak alanlarının bahçeyle aynı seviyede yer almasını sağlamak için basamaklarla inilen bir giriş alanına açılıyor. Bu katın dökme beton tabanı, pencere kenarı olarak kullanılmasının yanı sıra yemek ve mutfak alanını çevreleyen sıra dolaplar ve tezgahlar için de bir temel oluşturuyor. Tavana kadar uzanan pencereler ve ahşap çerçeveli kapılar, yaşam ve yemek alanından bahçeye görsel ve fiziksel bir bağlantı sağlıyor.

Delikli metal bir paravanla perdelenmiş beyaz, lazerle kesilmiş çelik bir merdiven, iki yatak odası ve bir ebeveyn banyosu içeren birinci kata ve ikinci kattaki ana ebeveyn banyolu yatak odasına çıkıyor. Baştan sona tüm iç mekanlar ışığı iç mekanlara yansıtmak ve hemen göze çarpmayan ince dokusal desenler oluşturmak için kullanılan ahşap, paslanmaz çelik ve cilalı beton ile “sade” tutulmuş.

Ofisin kurucu direktörü Zach Fluker, “Projeyi malzemelerin keşfi, fabrikasyonun tasarım sürecine dahil edilmesi ve sürdürülebilir inşaatı kullanıp olarak kullanıp nasıl daha iyi ve minimum çevresel etkiye sahip mekanları inşa edebileceğimizi sorguladık,” dedi.

Geleneksel ahşap çerçeve kullanılarak inşa edilen bağımsız stüdyo, açıkta bırakılmış kirişlerden oluşan bir tavan boyunca doğal ışık sağlayan tavan pencereleriyle aydınlatılmış bir çalışma alanı içeriyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın