Antoni Gaudi Küçük Ev Aletleri Tasarlasa Nasıl Olurdu?

Tasarımcı Marcus Byrne, yapay zeka görüntü oluşturma yazılımı kullanarak sıradan ev aletlerini ünlü mimar Antoni Gaudí'nin mimari estetiğinde yeniden yorumlamış.

Grafik tasarımcı, ünlü mimarın canlı ve karmaşık tasarımlarından yararlanarak gündelik nesneleri yeniden hayal etmiş.

Gaudí’nin tasarımlarını karakterize eden neo-gotik, art nouveau ve modernizm gibi yirminci yüzyıl stilleri, canlı renkler ve serbestçe akan mercan benzeri şekiller aracılığıyla yapay zeka tarafından oluşturulan görüntülere yansıtılmış.

Dijital sanat serisi, ek düzenleme için popüler metinden görüntüye yazılım, Midjourney ve Photoshop’un birleştirilmesi süreciyle resmedilmiş.

Gaudí’nin sofistike mimari tarzını taklit eden seride, ağaç ve mağara organik oluşumlarını anımsatan akıcı şekiller ve dokulu yüzeyler sergilenmiş.

Dijital sanatçı ve photoshop uzmanı Byrne çalışmaları ile ilgili çıkış noktasını “Tasarımın minimum düzeyde sorumluluk aldığı bir Apple ve Tesla çağında yaşıyoruz. Tüm araba markalarının benzer görünümlü modelleri var ve mobil cihazların küçücük uzay dünyasında yaşamak için şirket logoları önemini yitiriyor,” şeklinde özetliyor.

Dijital Tasarımda Yeni Bir Boyut: Midjourney

Italo Calvino’nun Görünmez Kentler Kitabından Midjourney Görselleri

Etiketler

Bir yanıt yazın