Antalya’nın İlk 5 Yıldızlı Oteli Kapandı

Antalya’nın, 38 yıl önce açılan ilk 5 yıldızlı oteli Divan Talya, bugün öğle saatlerinde son müşterisini de uğurladıktan sonra kapandı.

204 odalı otelin kapanışı nedeniyle düzenlenen basın toplantısında Divan Grubu Genel Müdür Yardımcısı Faik Öztunç, “Bu bir veda değil, devre arası” dedi. Öztunç, Koç Topluluğu’na ait otelin, yenilenme süreci içine girdiğini söyledi.

1975 yılında hizmete açılan Divan Talya Oteli’nin açık kaldığı 38 yıl boyunca yerli ve yabancı 3 milyon 200 bin misafire ev sahipliği yaptığını, 4 binin üzerinde personel yetiştirerek aynı zamanda turizm okulu olduğunu anlatan Genel Müdür Yardımcısı Öztunç, Divan Talya’nın aynı zamanda Koç topluluğunun da evi olduğunu kaydetti. 204 odaya sahip Divan Talya Oteli’nin kapanışının asla bir veda olmadığını kaydeden Öztunç, dünya standartlarında hizmet, daha çağdaş bir tasarım ve daha dinamik bir kimlik yaratmak için sürecin yenilenme olarak değerlendirmesinin daha doğru olacağını kaydetti.

Divan Talya Oteli’ni yıkarak yeniden yapmayı amaçladıklarını fakat hukuki sorunlar nedeniyle geleceğe ilişkin bir takvim veremeyeceklerini kaydeden Öztunç, yenilenme sürecini 55 milyon dolar civarında hesapladıklarını kaydetti. Otelin yıkılmasıyla birlikte 2 yıl içinde yeni bir otel yaratabileceklerini kaydeden Öztunç, Divan Talya Otel’le birlikte 4 bin metrekare kapalı alana sahip Antalya’nın en önemli kongre merkezlerinden Divan Convention Center’ın da kapandığını söyledi.

38 yıllık geçmişiyle Antalya’da turizm tarihinde önemli bir yer edinen Divan Talya, Koç ailesi için de ayrı bir öneme sahip. Koç Topluluğu’nun kurucusu Vehbi Koç, 25 Şubat 1996 yılında, 95 yaşında Divan Talya’nın 609 numaralı odasında hayata veda etti. O günden bu yana merhum Koç’un kullandığı oda kapalı tutulurken, Vehbi Koç’un büstü otelde asansörlerin hemen yanına yerleştirildi.

Etiketler

Bir yanıt yazın