Antalyalı Üniversite Öğrencileri Projelendirecek, Belediye Uygulayacak

Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü son sınıf öğrencileri, bölüm bitirme projesi olarak Kumluca Belediyesi için park projesi hazırlayacaklar.

Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Görevlisi Yard.Doç.Dr. Ahmet Benliay, beraberinde 21 bölüm öğrencisiyle Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’yı ziyaret ederek bir süre görüştüler.

Ziyarette konuşan Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Görevlisi Yard.Doç.Dr. Ahmet Benliay, Peyzaj Mimarlığı son sınıf öğrencileriyle bölüm bitirme projesi olarak bir uygulama projesi yapmayı planladıklarını, bunun için de en uygun yer olarak Kumluca’yı belirlediklerini söyledi.

Kumluca Belediyesi’nin uygun gördüğü bir alanda yaklaşık bir ay süreyle öğrencilerin uygulama projesi üzerinde çalışacaklarını ifade eden Benliay, “Bu çalışma sonunda 21 tane farklı proje ortaya çıkmış olacak.

Böylece hem öğrencilerimiz okul sonrası hayatlarında yapacakları çalışmalara adapte olacaklar, hem de sivil hayatta proje uygularken karşılaşacakları zorlukları görecekler. Ayrıca öğrencilerimizin yapacağı bir projenin uygulanmasından bizler de çok mutlu olacağız” dedi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, belediye olarak her zaman yeni açılımlar yapma konusunda istekli olduklarını, ayrıca üniversiteden yeni mezun olacak genç yeteneklere de bilgi ve tecrübelerini uygulamaları için bir fırsat olacak uygulamanın Kumluca’da yapılacak olmasından mutlu olduklarını söyledi.

Yeni bir peyzaj uygulaması için uygun alan olarak Mavikent Mahallesi Yalı mevkiinde bir alan belirlediklerini ifade eden Çetinkaya, “Buradaki öğrencilerimizin uygulama yapacakları alan yaklaşık 65 dönüm.

Sahile yakın, doğal bir alan. Öğrencilerimizin projeleri sonunda uygun görülen projeyi en kısa sürede belirlediğimiz alana uygulamak istiyoruz. Hem bizim için, hem de öğrencilerimiz için güzel bir hizmet olacağını düşünüyorum. Ben şimdiden öğrencilerimize emekleri için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü son sınıf öğrencilerinin alandaki proje çalışmaları 15 Nisan’a kadar sona erecek.

Proje içerisinde Kumluca’nın doğal yaşam kültürü, Yörük figürleri, sürdürülebilir doğal yaşam alanı ve projenin dış etkenli ihtiyaçlarını kendi kendine karşılayabilecek olanaklar yer alacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın