“Ankara’yı Değiştiren Projeler 6/10″un gündemi şehir dışındaki ticari yapılar oldu

TSMD (Türkiye Serbest Mimarlar Derneği) Mimarlık Merkezi'nin Seranit Yapı Grubu sponsorluğunda 13.06.13, Perşembe günü düzenlenen 'Ankara'yı Değiştiren Projeler - 10/10 Forumları'nın altıncısı teması 'Şehir Dışı Yerleşim Alanlarında Ticari Yapılar' oldu

İnşaat sektörünün önde gelen şirketi Seranit Yapı Grubu sponsorluğunda hayata geçirilen “Ankara’yı Değiştiren Projeler – 10/10 Forumları”nın altıncısı 13 Haziran 2013, Perşembe günü TSMD (Türkiye Serbest Mimarlar Derneği) Mimarlık Merkezi’nde gerçekleştirildi. Her ay düzenlenen forumlarda; yapımı devam eden yeni bir proje üzerinden kent, ana aksların dinamiği, gelişimi, değişimi, mevcut ve gelecek öngörüleri inceleniyor.

‘Şehir Dışı Yerleşim Alanlarında Ticari Yapılar’ teması altında düzenlenen bu oturumda, Yüksek Mimar Gül Güven tarafından tasarlanan ‘Keypark’ projesi konu edildi. Konuşmacı ve katılımcılar Keypark projesi üzerinden; şehir dışı yerleşimlerde ticari yapılar, ticaretin son 10 yılda değişen ölçeği ve yapısı, ölçeği içerisinde yeni önermeler, sosyal mekanlar yaratma eğilimi, çevre entegrasyonu, ticari yapıların değişkenleri ve girdilerini tartıştı.

Yüksek Mimar Önder Kaya’nın moderatörlüğünü üstlendiği oturum; TSMD Yönetim Kurulu Başkanı Yeşim Hatırlı, Keypark Proje Müellifi Yüksek Mimar Gül Güven, projenin yürütücü mimarı Yüksek Mimar Fatih Erduman, İnşaat Mühendisi Yüksel Konkan, Peyzaj Mimarı Selami Demiralp ve ODTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden Doç. Dr. Banu Aksel’in katılımıyla gerçekleşti.

Ocak 2013’ten bu yana devam eden forumlar, mimar ve sektör paydaşlarını sağlıklı bir diyalog ve eleştiri ortamı çerçevesinde bir araya getirerek başkentin mimari gelişimine ışık tutmayı hedefliyor. Mesleki üretim ve süreçlere dair tüm aşamaların, sorunların ve çözümlerin tatışıldığı birebir paylaşım ortamı sunan oturumlar, aynı zamanda mimarlık öğrencileri ve mesleğin yeni katılımcıları için de yol gösterici oluyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın