“Ankara’yı Değiştiren Projeler 10/10 Forumları” Devam Ediyor

TSMD Mimarlık Merkezi tarafından Seranit Yapı Grubu sponsorluğunda gerçekleştirilen “Ankara’yı Değiştiren Projeler - 10/10 Forumları”nın üçüncüsü 29 Mart 2013, Cuma günü ‘Ana akslarda neler oluyor?:Konya Yolu' teması altında gerçekleştirildi.

Seranit Yapı Grubu sponsorluğunda düzenlenen “Ankara’yı Değiştiren Projeler – 10/10 Forumları” devam ediyor. Her ay, yapımı devam eden yeni bir proje üzerinden kentin, ana aksların dinamiğinin, gelişiminin, değişiminin, mevcut ve gelecek öngörülerinin tartışıldığı oturumların üçüncüsü, 29 Mart 2013, Cuma günü TSMD (Türkiye Serbest Mimarlar Derneği) Mimarlık Merkezi’nde gerçekleştirildi.

“Ana akslarda neler oluyor?: Konya Yolu” teması ile düzenlenen oturumda, otomotiv showroomu ve ofis bloğu olarak yükselen “Ege Plaza – Doğuş Oto Ankara” projesi tartışıldı. Ankara – Konya Otoyolu’nda yapımı devam eden proje üzerinden kentin ana akslarının tartışıldığı oturum; Seranit Serra Proje Satış Müdürü H. Aykut Ustaoğlu, Seranit Serra Proje Satış Müdür Yardımcısı Tolga Kızıltuğ, Ankara Üniversitesi Ankara Çalışmaları Merkezi Danışma Kurulu Üyesi Prof.Dr. Nur Çağlar, proje müellifi Nami ve Yeşim Hatırlı, Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı Haluk Akın, Ege Grup Yönetim Kurulu Üyeleri M. Veysi Özcan ve C. Bahri Mollaoğlu ve ODTÜ Mimarlık Fakültesi Şehircilik ve Bölge Planlama Bölümünden Doç.Dr. H. Çağatay Keskinok’un katılımıyla gerçekleşti.

10 ay boyunca düzenlenecek forumlar, mimar ve sektör paydaşlarını sağlıklı bir diyalog ve eleştiri ortamı çerçevesinde bir araya getirerek Ankara’nın mimari gelişimine ışık tutmayı hedefliyor. Mesleki üretim ve süreçlere dair tüm aşamaların, sorunların ve çözümlerin tatışıldığı birebir paylaşım ortamı sunan oturumlar, aynı zamanda mimarlık öğrencileri ve mesleğin yeni katılımcıları için de yol gösterici oluyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın