Ankara’yı Değiştiren Projeler 10/10 Forumları 9/10: Paragon Tower Projesi

Seranit ve Türk Serbest Mimarlar Derneği’nin ortak çalışması olan “Ankara’yı Değiştiren Projeler 10/10 Forumları” serisinin dokuzuncusu Paragon Tower Projesi ile 30 Ocak Perşembe akşamı TSMD Mimarlık Merkezi’nde yapıldı.

Moderatörlüğünü Y. Mimar Önder Kaya’nın yapmış olduğu forumda projenin mimarı Gökhan Aksoy, yatırımcısı Müşerref İlpars, pazarlama ve satış danışmanı Burak Ünal ile ODTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden Doç.Dr. Osman Balaban konuşmacı olarak yer aldı.

TSMD Yönetim Kurulu Başkanı Yeşim Hatırlı açılış konuşmasını yaptıktan sonra, projenin mimarı Gökhan Aksoy, Paragon Tower’ın tasarım kriterlerinden bahsetti. LEED sertifikası almış, çevreye duyarlı bir yapı olduğunu söyleyen Aksoy, projede mesleki kontrollüğün olmadığını fakat sonraki aşamalarda ellerinden geleni yaptıklarını belirtti. Projenin yatırımcısı Müşerref İlpars, proje sürecinden ve mimarından duyduğu memnuniyeti aktardı ve pazarlama konusunun proje bittikten sonra önem arz ettiğini söyledi. Kuzeybatı Gayrimenkul’den Burak Ünal, projenin satışa açık alan tüm kısmını sattıklarını, kiralama süreçlerinin devam ettiğini belirtti.

Konuya biraz üst ölçekten bakan Doç.Dr. Osman Balaban ise ekonomik değişimlerin inşaat sektörüne yansımalarını istatistiki veriler ile destekleyerek açıkladı. Ankara’da kontrolsüz bir kentsel yayılmanın olduğunu söyleyen Balaban, “İnşaat şehvetinin zirve yaptığı bir dönemde yaşıyoruz,” dedi. Osman Balaban’ın bu açıklamalarından sonra söz alan İlpars, “Osman Bey’in bu açıklamalarını daha önce duymuş olsaydım, bu projeyi yapar mıydım bilmiyorum,” dedi. Forumun moderatörü Önder Kaya son olarak, “Bundan sonra umuyorum, mimar da plancı da planlı bir kentte projeler üretir,” diyerek forumu sonlandırdı. Forumun ardından gerçekleşen keyifli bir kokteyl ile gece sona erdi.

Etiketler

Bir yanıt yazın