Ankara’ya Safari Park Geliyor

Beynam Ormanları'nı Safari Park ile turizme açacaklarını kaydeden Bezci, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı destek veriyor. Şimdi Safari Park, için kolları sıvama vakti. Yakında bunun çalışmalarına başlayacağız" diye konuştu.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, Ankara’ya Safari Park yapacaklarını açıkladı. Bezci ayrıca, başkente bir uçak fuarının da yapılacağını ve iki yıl içerisinde Ankaralıların hizmetine açılacağını müjdeledi.

Ekonomi Muhabirleri Derneği’nin (EMD) sohbet toplantısına katılan Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Bezci, Ankara’nın sanayide ve ekonomide gelişen bir şehir olduğunu söyledi. Başkent’in fuar alanları konusunda sıkıntı yaşadığını aktaran Bezci, Esenboğa Havaalanı yakınında, beş kuruluşun ortaklığıyla bir uçak fuarı alanı oluşturulacağını aktardı. Türkiye’nin uçak sanayii alanında önemli mesafeler aldığını belirten Bezci, ATO’ya 680 bin metrekarelik bir alan tahsis edildiğini belirterek, “Fuar alanı için Ankara Büyükşehir Belediyesi, İl Özel İdaresi, TOBB, ASO ve Ankara Ticaret Borsası birlikte proje çalışmalarına başladık. Alman ve Türk şirketi ortak yapacak. 2 yıla kadar bitmesini planlıyoruz. Projenin dekoru Osmanlı’yı ve Selçuklu’yu hatırlatacak. Osmanlı’nın ve Selçuklu’nun günümüze modernize edilmiş hali olacak. Fuar alanı Ankara ekonomisine de büyük bir katkı sağlayacak. Günümüzde artık ürünler fuar alanlarında satılıyor. Ankara’da ise çadırda fuar yapılıyor. Bu da Başkent’e yakışmıyor” dedi.

BAŞBAKANLIK VE YARGITAY MÜZE OLUYOR

ATO Başkanı Bezci, Kızılay’da bulunan Saraçoğlu Mahallesi’nin turizme kazandırılacağını da ifade etti. Mimarlar Odası’nın da aynı görüşte olduğunu aktaran Bezci, “Bakanlıklar da şehrin içerisinden çıkıyor. Başbakanlık ve Yargıtay’dan Meclis’e kadar olan bölge müze olarak kullanılabilir. Washington ve Paris’te benzer müzeler bölgesi var” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın