Ankara’nın Bağları da Büklüm Büklüm Yolları…

Bir kentin sorunlarını, çarpıklıklarını, akıl almaz hallerini dile getirmek hiç bu kadar eğlenceli olmamıştı. Hele bu kent başkentimiz Ankara olunca, ayrı bir gündem konusu oluyor.

Facebook camiasında Ocak 2013’den bu yana varlığını gösteren “Ankara’nın Bug’ları” sayfası işte bu beceriyi tam anlamıyla başarabilen bir paylaşım projesi. 50.000’den fazla takipçisi olan bu paylaşım grubu kendilerini sosyal toplumsal bir proje olarak tanımlıyor. Ankara’nın fizik mekandaki çarpıklıklarını, tasarımsal hatalarını ve “yaşam hallerini” fotoğraflarla destekleyerek, eğlenceli bir dille takipçilerine sunuyorlar. Portala herkes bir şeyler gönderebiliyor ve gönderinin ismi belirtilerek paylaşımlar yapılıyor. Portalın sahipleri ise Ankara’da “yaşamaya çalışan” bir kesim. Ankara Bug’ları projelerini şu şekilde tanımlıyor:

Bu sayfa Ankara’da olup biten şahane hataları, çirkinlikleri, kıyıda köşede kalmış, görülmeyen ‘Ankara Halleri’ni görmenizi sağlamak için başlatılmış bir projeyi temsil eder.

Ankara’nın Bug’ları Projesi yıllar süren fikirsel bir kuluçka dönemi ve saçlarımızın da dökülmesinin ardından Ocak 2013 yılında ortaya çıktı. Bizler amaçsız muhalif değil; daha yaşanabilir bir kent yaratmak isteyen ve bunun için çabalayan bir yandan da Ankara’da yaşamaya çalışan sıradan insanlarız. Hiçbir şahsı, siyasi oluşumu ve örgütü hedef almıyor; ayrıca hiçbir kurum, grup veya örgütle duygusal, fikirsel ya da fiziksel ilişki kurmuyoruz. Ayrıca, Ankara için çaba gösteren güzel yürekli tüm insanların her zaman yanında olmaya çalışıyoruz.

Ankara’nın Bug’ları Projesi ile Ankara’nın daha yaşanabilir bir kent olmasını isteyen ve bunun için çaba sarf eden tüm kişileri bir araya getirmeyi ve hep birlikte uğraş vermeyi; herkesin hiçbir şey yapmadan, sadece şikayet ettiği ‘Ankara Halleri’ni değiştirip, hep birlikte harekete geçmeyi amaçlıyoruz. Sorunların ve çarpıklıkların süreklilik arz etmelerinden dolayı kanıksanmasının önüne geçmek; Ankara’yı, kolaycı, doğal olarak çarpık ve ilerisi yine çözümsüzlük olan çözüm yöntemlerinden arındırmak ve kentimizin kasvet veren yapısını değiştirmek, ulaşabileceğimiz en güzel sonuçlardan sadece bazıları olacak.”

Ocak ayından bu yana çok sayıda paylaşımda bulunan bu sayfa, espirili bir dille yerel yönetimlere ve Başkan Melih Gökçek’e atıfta bulunarak farkındalık yaratıyor.

Paylaşımlardan bazılarını haberimizde onların dilinden biz de paylaşıyoruz. Paylaşımların tamamını ve yenilerini www.facebook.com/AnkaraninBuglari/ ve twitter.com/AnkaraBuglari adreslerinden takip edebilirsiniz.

Ankara demişken “Ankara’nın Bağları”nı dinlememek olmaz diyerek, sizi bu videoyla baş başa bırakıyoruz!

Etiketler

Bir yanıt yazın