Ankara’da Yanlış Projelere Para Harcanıyor

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan, Eskişehir Yolu’nda bulunan ve Demir Kafes diye tabir edilen inşaatın yerine 82 katlı rezidans yapılacağını açıkladı.

Hakkan, Büyükşehir Belediyesinin ulaşım politikalarını da eleştirdi. Eskişehir yolunda hâlâ yıkımı devam eden Ankaralıların “demir kafes” olarak adlandırdığı yapı hakkında Hakkan’dan çarpıcı açıklamalar geldi.

Hakkan “Demir Kafes yıllardır atıl duran bir yapıydı. Geçtiğimiz günlerde söküldü ve aslında kaçak yapı statüsündeydi” dedi.

Hakkan, inşaatın yaklaşma sınırlarını aşan ve yolun içinde, neredeyse yolun ortasında kaldığı bir yapı olduğunu ve Büyükşehir Belediyesinin alanda sürekli plan tadilatları, değişiklikleri yaptığını anlattı. Rapor süreci belediye aleyhine olunca hemen yeni bir plan değişikliği yapıldığını, oda olarak kendilerinin de sürekli davalar açtıklarını aktaran Hakkan, Belediyenin bugün tüm yetkilerini YDA firmasına devrettiğini, firmanın da 82 katlı rezidans yapacağını söyledi. Firmanın rantı artırmak üzere girişimlerde bulunduğunu belirten Hakkan, demir kafes hattında birbiriyle yarışan ve birbirini yok eden yapıların oluştuğuna dikkat çekti. Odaların görüşlerinin hiçe sayılarak uygulamalar yapıldığını söyleyen Hakkan, “Demir Kafes yapılırken de ciddi paralar harcandı. Söküm maliyeti, yapım maliyetinin de üzerinde: Bütün Ankara’nın parası yanlış projelerle heba ediliyor. Gökkuşağı ve Samanyolu gibi projeler de böyle” dedi.

‘ANA ULAŞIM PLANINDA SAMİMİ DEĞİL’

Konya yolu üzerindeki yol çalışmalarına da değinen Hakkan, Büyükşehir Belediyesinin ana ulaşım politikasını eleştirdi. Konya-Samsun kara yolundaki yol genişletme çalışmalarının tedbirler alınmadan yapıldığına, AŞTİ’deki çökme örneği ile açıklayan Hakkan, “İnsanların geçtiği yerde çökme yaşandı. Demek ki böyle yoğun bir alanda iş makineleri ve kamyonların geçtiği alanda güvenliksiz çalışılıyor” dedi.

Belediye ile Gazi Üniversitesi arasındaki protokolü de eleştiren Hakkan, ana ulaşım planı bulunmadığını, belediyenin ulaşım politikası açısından samimi olmadığını da dile getirdi.

Etiketler

Bir yanıt yazın