Ankara Ulaşımına “akademisyen” desteği…

Gazi Üniversitesi Rektörü Süleyman Büyük berber ve ekibi tarafından hazırlanma aşamasında olan Ankara ulaşım ana planı 2038 üst ölçekli...

Gazi Üniversitesi Rektörü Süleyman Büyük berber ve ekibi tarafından hazırlanma aşamasında olan Ankara ulaşım ana planı 2038 üst ölçekli revizyon nazım plan çalışması tamamlanmadığı halde, Gökçek kendi kafasındaki yol ağını tamamladı. Gazi üniversitesinden proje yürütücüleri proje hakkında konuşmak istemediler. Ancak proje yürütücüsü Doç.Dr Hülagü Kaplan’ın şehir planlama diploması olmadığından dolayı hakkında dava açıldı. Ve böylelikle proje çalışmasında bir müellif ve imza sorunu doğduğu biliniyor.

2014 şubat ayında bitmesi düşünülen bu planla ilgili olarak; Ankara kent genelinde yürütülen alt ölçekli her türlü ulaşım çalışmasının kaderi de bu yeni fiili durumla belli olacak. Diğer bir ifadeyle netleşecek. Uzmanlar ise; İstanbul Büyükşehir belediyesi trafik anketlerinin Ankara’ya uyarlanması olarak gördükleri çalışmanın zamanının ve zamanlamasının yanlış olduğunu ve “fiili uygulamaların” planın önüne geçtiğini akademisyenlerin boş yere mesai yaptığını vurguluyorlar.

Diğer yandan görüşlerine başvurduğumuz öğretim elemanı Tahir Çalgüner ise; Kamuoyunda popüler adıyla “ODTÜ yolu” olarak bilinen Ankara by-pass yolu ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Çalgüner özetle şöyle konuştu; “ODTÜ rektörünün “2 yol vardır. Bu yollar birbirine karıştırılıyor” söyleminin bir kelime oyunu olduğunu söyleyen Çalgüner; aslında tek yol, bir güzergah ve “iki etap” var. Bu güzergâh vişnelik kavşağı ile kuruluyor.”Vişnelik” kavşağına dikkat dedi. Yolun ikinci etabı olan, kampus içinden(hazırlık binalarının arkasından) geçecek 8 şeritli 2. etap yolun, 1. derecede doğal sit alanında kazı yapılarak “tünel” olarak geçişine yeşil ışık yakan Rektör ile Gökçek’in yol haritasının aynı olduğunu söyleyerek, “AUAP 2038″ üst planının bitmesi ile beraber yeni bir fiili durumun oluşabileceğini, “büyük resmin” değişebileceğini ve Gökçek’in, ODTÜ ve AOÇ için bir yılbaşı sürprizi yapabileceğini söyledi. Bu yol ile Eskişehir yolunun rahatlayacağı iddiasını da bir “şehir efsanesi” olarak nitelendirdi.

Etiketler

Bir yanıt yazın