Ankara Keşif Haritası Pusula’nın İkincisi Yeni Tasarımıyla Raflarda Yerini Aldı

Ankara Keşif Haritası Pusula’nın ikincisi Mayıs 2022’de Vehbi Koç Ankara Araştırma ve Uygulama Merkezi (VEKAM) desteğiyle ve AnkaraAks iş birliğiyle; PinGOin, UrbanWalks ve Sivil Mimari Bellek Ankara’nın katkıları ve de hop! scooter sponsorluğuyla basıldı. İlkinde olduğu gibi kalıcı rotalar Ulus ve Çankaya, aynı alan içinde güncellenmiş yeni noktalarla yer aldı.

Lavarla ekibi tarafından ilki 2017 yılında çıkarılan Ankara Keşif Haritası Pusula’nın ikincisi Lavarla ve AnkaraAks iş birliğiyle basıldı. Harita, öncelikli olarak Ankara’da yaşayanların sonrasında ise ziyaretçilerin kente farklı açılardan bakmasını hedefliyor. Çankaya ve Ulus başta olmak üzere kent merkezinde yer alan mekanlara dair kullanıcısına farklı deneyimler öneriyor ve mekanları az bilinen ya da ilgi çekici detaylarıyla anlatıyor.

Ankara Keşif Haritası Pusula her yeni baskıda kullanıcıya farklı tasarımlar ve rotalar öneriyor. Pusula 2’de ilkinden farklı olarak iki yeni tematik rota yer alıyor. Düzenlediği kent yürüyüşleriyle bilinen Urbanwalks Ankara ekibi ile “Sivil Mimar Bellek Ankara” proje ekibinden akademisyen Umut Şumnu, 20 apartmandan oluşan “Alternatif Ulus” rotası ile haritaya katkı sağladılar. Lavarla ekibinden mimar Sema Çavdar’ın Atatürk Bulvarı boyunca sıralanan kent heykellerini içeren “Heykellerin Sürekliliği” de haritadaki bir diğer tematik rota.

Ankaralı illüsratör Rüya İğit tarafından çizilen haritanın renk paletini ise Füreya Koral’ın Anafartalar Çarşısı’ndaki 1964 tarihli seramik panosunun renkleri oluşturuyor. Haritanın grafik tasarımı ve düzenlemeleri ise Elif Dilan Nadir tarafından yapıldı.

Erişilebilir mekanların haritada işaretlenmesi için çalışan bir sosyal girişim olan PinGOin ise haritadaki noktaları erişilebilirlikleri bakımından değerlendirdi. Noktalardan; ortopedi engeli, görme engeli, çocuk ve hayvanlar için erişilebilir olanlar işaretlendi.

Ankara Keşif Haritası Pusula ile ilgili detaylı bilgiye ve satış noktalarına www.rotapusula.co adresinden ulaşabilirsiniz. Pusula’yı sosyal medyadan #rotapusula ve #kentinikeşfet etiketleriyle takip edebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın