Ankara Garı’ndan da Rant Çıkardılar

Ankara'nın yeni tren istasyonu için 19 yıllığına Cengiz-Kolin-Limak Ortak Girişim Grubu'na ihale edildiği yapının içinden otel ve alışveriş merkezi çıktı

İstanbul’da üçüncü köprü inşaatını da üstlenen Cengiz-Kolin-Limak inşaat şirketlerinin 2012 yılında yap-işlet-devret modeli ile aldığı yüksek hızlı tren istasyonunun içinden de rant çıktı.

Ankara Katliamı’nın meydana geldiği yer olan tarihi tren istasyonunun siluetini de altüst eden ”uzay üssü” görünümlü yeni tren istasyonunun kaba inşaatı tamamlanma aşamasına geldi.
2016 yılında faaliyete geçmesi amaçlanan tren istasyonu içerisinde otel ve alışveriş merkezinin de yer alacağı ve inşaatın ona göre planlandığı ortaya çıktı.

Günde 50 bin kişi!

İstasyon görünümlü rant merkezinin günlük 50 bin yolcu kapasiteli olması amaçlanıyor. Yıllık 15 milyon müşteri potansiyeli ile Türkiye’nin en kalabalık sosyal yaşam merkezi olması beklenen yeni tren istasyonunun alışveriş merkezindeki dükkân kiralarının milyonlarca lirayı bulacağı ve şimdiden tamamına yakınının kiralandığı bildirildi.

İhaleler onlara yağıyor

AKP’ye yakınlıkları ile bilinen Cengiz-Kolin-Limak Ortak Girişim Grubu’nun aldığı ihaleler skandallarla anılıyor. 25 Aralık yolsuzluk soruşturmasındaki bir tapede yer alan, “Milletin a… koyacağız” sözleri için mahkum olan Mehmet Cengiz’in inşaat şirketi Cengiz İnşaat’ın da aralarında yer aldığı üç inşaat şirketi, son olarak 546 milyon dolar bedelle Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin özelleştirme ihalesini aldı.

Enerji Oscarı’nı almıştı

AKP’nin 13 yıllık iktidarı döneminde aldıkları ihalelerde adlarını duyuran ve son olarak ortak girişim grubuna dönüşerek birlikte hareket eden üç inşaat şirketinden LİMAK Holding’in sahibi Nihat Özdemir, Eski Enerji Bakanı Taner Yıldız’dan ‘Enerji Oscar Ödülü’nü almıştı.

Ağaçları kesmişti

Grubun diğer üyesi Kolin İnşaat ise adını Yırca’da 6 bin zeytin ağacını keserek duyurdu. İnşaatın sahibi Celal Koloğlu’nun ayrıca 2007 yılında akaryakıt kaçakçılığından gözaltına alındığı da ortaya çıkmıştı.

Etiketler

Bir yanıt yazın