Anıtkabir’de Taşlar Yenileniyor

Genelkurmay Başkanlığı, Anıtkabir’in tören alında bulunan kilim motifli zemin taşlarının aslına uygun olarak yenilenmesine başlandığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Anıtkabir’in tören alanında bulunan kilim motifli zemin taşları, inşa edildiği 1953 yılından günümüze kadar zamanın ve meteorolojik şartların etkisiyle yıprandığına dikkat çekilerek, “Anıtkabir tören alanındaki olumsuz görüntülerin ortadan kaldırılması, ziyaretçilerin ayak burkulması gibi risklere maruz kalmaması için zemin taşlarının aslına uygun olarak yenilenmesine başlanmıştır. Ayrıca Anıtkabir’de ziyaretlere kesintisiz devam edilebilmesi maksadıyla yenileme faaliyetleri bölümler halinde yürütülmektedir” denildi.

Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu bilgisi dâhilinde ve Milli Savunma Bakanlığı Ankara İnşaat Emlak Bölge Başkanlığı sorumluluğunda yürütülen yenileme çalışmalarının birinci bölümünün, 01 Nisan 2014-01 Ağustos 2014 tarihleri arasında tamamlandığı vurgulanarak, ikinci bölümün yenilenmesinin ise 02 Eylül 2014 tarihinde başlatıldığı ve 29 Mayıs 2015 tarihinde bitirilmesinin planlandığı kaydedildi.

Etiketler

Bir yanıt yazın