Anish Kapoor’dan Monte Sant’Angelo İstasyonu’na Devasa Bir Heykel

Hint asıllı İngiliz sanatçı Anish Kapoor İtalya’nın Napoli şehrinde yeni Monte Sant'Angelo istasyonu için yer altı dünyasına inişi temsil eden ters çevrilmiş huni şeklinde bir heykel tasarladı.

Anish Kapoor’un sanat eseri Napoli’deki Monte Sant’Angelo istasyonunun çıkışına yerleştirildi. Yaklaşık yirmi yıl önce Kapoor tarafından tasarlanan başka bir enstalasyonu tamamlayan devasa heykel halihazırda istasyonun ana girişine yerleştirilmiş başka bir sanat eserinden oluşuyor.

Üretimin arkasındaki fikir, geleceğin metro istasyonunu sadece çağdaş sanatsal üretimin barındırılabileceği bir yer değil tam bir sanat eseri olarak tasarlamak olmuş.

Sanat ve mimarinin ortasında bir yerde bulunan güçlü bir anıtsal değere sahip kentsel ölçekli proje, bulunduğu mekanı çerçeveleyerek öne çıkaracak şekilde hayata geçirilmiş. Aslında Kapoor için tersine çevirilmiş tasarımlar, yalnızca metaforik düzeyde değil, aynı zamanda algısal düzeyde de her zaman önemli bir yer tutmuş.

Amaç, sadece üzerinde düşünülecek bir nesne değil, aktif olarak kullanılacak ve deneyimlenecek bir nesne üretmek olmuş.

Montesanto’yu Monte Sant’Angelo Üniversitesi’ne bağlayacak olan metronun 2008’de yapılması planlanan yeni bölümünün açılışı 2023 yılına ertelendi.

Etiketler

Bir yanıt yazın