ANCB, “Human Scale Remeasured” İsimli Programa Katkı Koymaya Çağırıyor

Aedes Network Campus Berlin (ANCB), mimarları, planlamacıları, tasarımcıları, ekonomistleri, sosyologları, araştırmacıları ve ilgili disiplinlerden uzmanları “Human Scale Remeasured” isimli programa katkı koymaya çağırıyor. Programa son proje gönderim tarihi 31 Ağustos 2020.

“Human Scale Remeasured” isimli programa yapılan başvurular arasından seçilen projeler Ocak 2021’de Berlin’deki Aedes Mimarlık Forumu’nda sergilenecek. Serginin bir dizi sempozyum ve yayınla tamamlanması ve zenginleştirilmesi öngörülüyor.

“Human Scale Remeasured” programı, mimari ve kentsel planlamanın sosyal, eğitimsel ve ekonomik potansiyeli nasıl artırabileceğini araştırmayı ve insanlığın yaşam koşulları ve yapılı çevre hakkında acil sorulara yanıtlar sunmasını amaçlıyor.

ANCB, mimari, tasarım ve kentsel planlamanın tüm ölçeklerinde yeni veya mevcut fikirler, şemalar, geleceğe yönelik projeler, deneysel tipolojiler ve ayrıca ekonomik stratejiler ile finansal modeller arıyor:

  • Ekonomik olarak sağlam ancak aynı zamanda sosyal olarak uyumlu ve kamu yararı için (yeşil) ekonomi ilkeleri ile türetilmiş,
  • Bir bütün olarak paylaştığımız bir toplum için faydalı,
  • Teknoloji, tasarım ve mobilite kullanımlarında gelişmiş, yenilikçi ve sürdürülebilir,
  • Bu sektörlerden birinde veya hepsinde, iş ve üretim, sağlık ve refah, kültür ve bilgi için yeni planlar sunan geniş kapsamlı yaklaşımlar ve bütünsel kavramlar.

Bu adresteki online formu kullanarak proje veya kavramsal katkıları (kitap, deneme, kağıt vb.) 31 Ağustos 2020’ye kadar yapabilirsiniz. Sergi için seçilen projeler 30 Eylül’de açıklanacak, serginin açılışı ile 15 Ocak 2021’de yapılacak.

Detaylı bilgi: https://www.ancb.de/sixcms/detail.php?id=19545295#.XxlZsCgzaUk

Etiketler

Bir yanıt yazın